Край на трансферите в Англия: Луис смени Челси с Арсенал

Тотнъм взе двама нови в последния ден
0
Край на трансферите в Англия: Луис смени Челси с Арсенал
Давид Луис вече е футболист на Арсенал. Снимка: arsenal.com

Без бомбастичен трансфер завърши последният ден, в който отборите от Висшата лига можеха да купуват нови футболисти преди старта на сезона, който е тази вечер.

Тотнъм и Нюкасъл се оказаха най-активни, като взеха по двама нови футболисти, а може би най-любопитният трансфер бе на защитника на Челси Давид Луис, който премине в градския съперник Арсенал. 32-годишният бранител преминава в редиците на "артилеристите" срещу сумата от 8 милиона лири. Бразилецът ще има възможност отново да работи с мениджъра Унай Емери, с когото бяха заедно и в Пари Сен Жермен.

Луис напуска Челси за втори път, като този път той игра за "сините" 3 години, в които записа 79 шампионатни мача и 5 гола.

Тотнъм подсили състава си в самия край на трансферния период, привличайки двама играчи. При "шпорите" дойдоха полузащитникът Джовани ло Селсо от Бетис и Райън Сесеньон от Фулъм.

Аржентинският халф идва като преотстъпен за сезона, като следващото лято може да бъде купен. Счита се, че Тотнъм ще плати 16 милиона евро за наема му и след това още 41 милиона, за да го вземе за постоянно.

Договорът на Сесеньон пък е за 5 години, като трансферната сума за него е 25 милиона паунда, които могат да се увеличат с още 5 милиона. Сесеньон ще носи №19 в отбора, докато Ло Селсо ще играе с №18. И двамата са на линия за първия мач от сезона срещу Астън Вила в събота.

Евертън пък не успя да вземе Уилфред Заха, но за сметка на това привлече крилото на Арсенал Алекс Иуоби за солидните 35 милиона паунда. 28 милиона от сумата са гарантирани, а останалите 7 милиона са във вид на бонуси. 23-годишният футболист подписа за 5 години.

Той е продукт на школата на Артилеристите, за които записа 149 мача и вкара 15 гола. Иуоби е 7-ият нов играч на Карамелите през лятото.

Любопитен трансфер е и завръщането на нападателя Анди Каръл в Нюкасъл, 8 години и половина, след като напусна "свраките“. Нападателят подписа за един сезон, като идва в отбора като свободен агент, след като договорът му с Уест Хям изтече.

"Да се върна тук е нещо, за което само съм мечтал. Чувството е наистина невероятно. Наистина в началото ми бе трудно да повярвам. Сега обаче всичко приключи и съм невероятно щастлив", заяви Каръл.

Той дебютира за Джордитата още на 17 години и вкара 33 гола в 90 мача, преди да бъде купен от Ливърпул за рекордните тогава 35 милиона паунда през януари 2011. На "Анфийлд" обаче нещата не се получиха за него и след период под наем, през 2013-а се присъедини за постоянно към Уест Хям. За Чуковете също вкара 33 гола, но само в 84 мача от Висшата лига.

"Свраките" направиха в последния ден и още един трансфер, като закупиха шведския защитник Емил Крафт от френския клуб Амиен за близо 5 милиона паунда.

Най-големите отбори във Висшата лига като цяло останаха статични в последния ден за трансфери. Манчестър Юнайтед продаде нападателя Ромелу Лукаки на Интер за близо 74 милиона, но така и не успя да му намери заместник, въпреки че бяха спрягани имената на Марио Манджукич от Ювентус и Иняки Уилямс от Атлетик Билбао.

Шампионите от Манчестър Сити направиха изненадващ трансфер в последния момент, като взеха вратаря на Дарби Каунти и бивш английски национал Скот Карсън. Той ще играе на "Етихад" под наем за един сезон и със сигурност ще е в ролята на резервен вратар.

Всички новини преди старта на Висшата лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари