7 грешки, които често се допускат при джогинг

Не можете да си поемете дъх
13 авг 2019 15:18, Михаела Лазарова
5
7 грешки, които често се допускат при джогинг
Снимка: istock

Когато тичате отскоро е нормално да изпитвате трудност, болки и неразположения, докато свикнете и изградите правилен ритъм на тренировка. Ако обаче болките и дискомфортът не спират, значи правите нещата неправилно, а това може да застраши здравето ви по различни начини.

Кои са грешките, които често се допускат при джогинг и кои са техните симптоми?

Вратът ви боли постоянно

За да не изкривявате центъра си на тежестта, от което произтича и болката във врата, постарайте се да гледате напред с повдигната брадичка. Така няма да изкривявате стойката си при тичането и пружинирането.

Тичате преди лягане

Най-добре е да тренирате сутрин. Тогава ползите от джогинга са най-големи. Тичането е доста силна кардио тренировка, при която кръвното налягане се повишава и се изисква време, докато се нормализира. Това пречи на съня.

Носите грешните обувки

Обувките по време на тичане са от първостепенно значение. Необходимо е да са с мека подметка, която да пружинира по време на тичане и която да е повдигната откъм петата. По този начин стъпалото се облекчава по време на тренировката и тялото ви се предпазва от травми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
do 4 преди 4 години
Не е ли малко по 5 км,това е по 30мин
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като човек които се занимава от 35 години със джогинг активно в момента съм на65 години та ако не беше джогинка досега отдавна да не съм между живите с много заболявания даваха ми когато бях на 35 години ако не си променя начина на живот максимум 3 години сега се чувствам по добре отколкото бях на 20 години според мен това е говоря за джогинка универсалното лекарство за всички болести казвам ви го от опит но всичко тябва да бъде с мярка оптимално 3пъти в седмицата по 5километра
2
1
 
2
 
! Отговори
За крампите преди 4 години
Магнезий. През кожата.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момето на снимката има хубави крака.