Челси и Ливърпул в борба за Суперкупата и 1 млн. евро

Французойка ще надува свирката в решителния мач в Истанбул
14 авг 2019 18:30, Красимир Ангелов
6
Челси и Ливърпул в борба за Суперкупата и 1 млн. евро
Снимка: БТА

Ливърпул и Челси излизат тази вечер един срещу друг в Истанбул в опит да спечелят Суперкупата на Европа и да триумфират в първия изцяло английски финал за отличието.

"Червените" изглеждат фаворити предвид представянето на отборите на старта във Висшата лига, но лондончани със сигурност ще искат да забравят кошмара на "Олд Трафорд", където загубиха с 0:4 и ще се хвърлят здраво.

Възможно е и двамата мениджъри да направят някои промени в съставите заради предстоящите мачове от първенството през уикенда, но те едва ли ще бъдат чак толкова сериозни.

Със сигурност Адриан ще бъде на вратата на мърсисайдци след контузията на Алисон, а е възможно от началото да започнат и Матип, Шакири, Милнър и Мане. Ако сенегалецът стартира, Дивок Ориги отново ще влезе в ролята си са суперрезерва.

По-голямото напрежение без съмнение е в Челси и изглежда силно вероятно Франк Лампард да направи някои размествания в отбора си в стремежа да постигне подобрение и младоците Мейсън Маунт и Тами Ейбрахам най-вероятно няма да започнат.

"Трябва да сме абсолютно готови. Това е отличие, които силно искаме да спечелим. Нямаме време за оправдания", отсече наставникът, който като играч загуби два финала през 2012 и 2013.

В същото време "червените" се надяват отново на радост в Истанбул 14 години след знаменития триумф над Милан в Шампионската лига в града край Босфора.

"Това е специално място за всеки фен на Ливърпул. Сега обаче става въпрос за нашия отбор, който също е достатъчно силен. Ние уважаваме Челси и знаем, че те ще имат ясен план за мача", изтъкна Клоп.

Мачът ще бъде интересен и поради факта, че ще бъде ръководен от французойката Стефани Фрапарт, а Клоп и Лампард побързаха да обявят, че това е нещо нормално и дори е трябвало да се случи по-рано.

УЕФА обяви наградния фонд за тазгодишното издание на всички свои турнири, като само за срещата от Суперкупата са предвидени 8 млн. евро. 3,5 млн. ще получи всеки от участниците във финала, а този, който грабне трофея, ще прибере бонус в размер на 1 млн. евро. Общата сума, предвидена за сезон 2019/20 от европейската футболна централа за нейните турнири, е 2,04 млрд. евро.

Всичко преди финала за Суперкупата на Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
32
 
! Отговори
ГРУДОВО преди 4 години
Само Глиган Грудово!