Парите и медиите "коват" бъдещето на всеки спортист

Как фактори извън игрището ги вдигнат или събарят?
9 сеп 2019 19:41, Екип на Bloomberg
0
Парите и медиите "коват" бъдещето на всеки спортист
Снимка: Pixabay

Изминалият уикенд беляза страната ни със смесени емоции, като успяхме да видим класиране на Григор Димитров за полуфиналите на US Open, но и съкрушителната загуба на националния отбор по футбол от тима на Англия.

Подрастващите спортисти у нас могат да използват подобни примери за своето собствено развитие, като не бива да пренебрегват някои от най-значимите фактори, оказващи влияние извън терена.

А именно парите, медиите и обкръжението. Именно на това акцентираха Магдалена Малеева и редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Големите пари в тениса крият и своите негативи. Специално при момичетата голяма част от тях започват да играят много малки - преди да са навършили 20 години. Всичкото това внимание около тях ги кара да си мислят, че са центърът на света. Това не е много здравословно за човека“, казва тенисистката от близкото минало.

Коларов обърна внимание на 19-годишната Бианка Андрееску, която се превърна в една от най-младите носителки на трофей от Големия шлем триумфирайки с 2:0 сета над ветеранката Серина Уилямс във финала на US Open.

Ако младата канадка не иска с това да се изчерпа нейната кариера, то тя трябва много добре да прецени приоритетите си, като се обкръжи с правилните хора, абстрахира се от медийната истерия около нея и в същото време не позволи на парите да я отклонят от основната ѝ цел, а именно победите на корта.

Какво още казаха по темата Малеева и Коларов - вижте в  Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари