Въпреки победата в Сингапур – напрежението във Ферари расте

Дали Фетел "се завърна" или имаше чист късмет?
23 сеп 2019 15:30, Нели Христова
10
Въпреки победата в Сингапур – напрежението във Ферари расте
Снимка: Reuters

Сладко-горчива бе победата на Себастиан Фетел на Гранд При на Сингапур. От 26 септември 2018 година, германецът не бе печелил състезание, а през последните месеци, светлината на изгряващата звезда на неговия съотборник Шарл Льоклер го засенчваше.

Но макар и да победи, напрежението във Ферари така и не спадна. 21-годишният Шарл се опитваше да запази пълното си самообладание на подиума, докато "празнуваше" второто си място и победата на своя съотборник. Но пред медиите не скри, че е ядосан от развоя на събитията. А феновете се запитаха, дали правилният болид на Ферари всъщност спечели на пистата в Сингапур.

По време на квалификациите, Льоклер си спечели брилянтно първото място на старта. Той бе лидер и през по-голямата част от състезанието в събота, но едно просто решение на екипа на тима му коства подиума. Колата на Фетел бе повикана първа в бокса. С новите си гуми, тя трябваше да спечели преднина пред Мерцедеса на Хамилтън, но не бе изчислено да изпревари болида на Шарл. Но Фетел имаше късмет и излизайки от бокса, поведе състезанието и спечели трофея.

Льоклер е убеден, че Ферари са помогнали на Фетел да победи. "Ще си говорим за това по-късно", заяви той пред медиите на пистата. Но напрежението между двамата шофьори - застаряващият шампион и момчето, което е доказало, че е по-бързо, вече може да се реже с нож.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САМО ФЕРАРИ .МНОГО ЛЕСНО ЗАБРАВЯТ ДРУГИТЕ КОЛКО ГОДИНИ ПОДРЕД НЕ МОЖЕХА ДА ПОМИРИШАТ ШАМПИОНИ.
9
4
 
0
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Тия пък макарони голям късмет извадиха, а и не само късмет имаше при тия сейфти карове. Имаше един с повреден двигател, на който директно му заповядаха от бокса да не пропусне да спре на алеята. Това са такива тимчета - дъщерни на ферари, които си осребряват участията като правят мизерии на противника. Жалка победа и с късмет и с чужда помощ.
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Типично за Ферари.Всичко им е безмислено прекалено и надценено."Бате, ако говориш за гражданските им коли - да, това е и целта. Като те видят с Ферари и да знаят, че имаш яко кинта. И е така навсякъде по света. Виждат кончето, подмокрят се и свалят гащетките.Като те видят с десет годишен Мерц дизел някак няма същия ефект...Дреме им на ферараджиите, че губели във Формула 1 или че ти ускоряваш с 1 секунда по-бързо или че спираш с 3 метра по-добре. С Ферари се ходи по жени, и то - бавно.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е какво Като взеха двойна победа? Те изостават с много много точки от Мерцедес при конструкторите
6
4
 
12
 
! Отговори
mihni преди 4 години
По важно е че взеха двойна победа. Именно това е целта на отбора а не кой първи или втори. А и тоя Люклер много бързо му поникнаха криле, щял да се разправя. Каквото каже отбора това ще е.
5
4
 
8
 
! Отговори
Живко преди 4 години
Да им слагат по един теглич и газова - какво толкова мислят и се напрягат?!?
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично за Ферари.Всичко им е безмислено прекалено и надценено.И автомобилите са им така -изкуствено подържан имидж.
3
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Напрежението във Ферари расте - скоро ще му изхвърчи тапата на радиатора...
2
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм за шкода!
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ферари правят пълен цирк тая година. Мерцедес вече спечелиха шампионата при конструкторите и световната на Хамилтон. От пуснаха се и правят грешки. Реално подариха на ферари 2 поредни съзтезания от тактически грешки. Ферари се самозалъгват, че правят нещо и отделно вътре ще еколоадира. Мерцедес вече работят по колата си за другата година.