Льоклер ще стартира от полпозишън утре в Сочи

Това е неговият четвърти поред полпозишън
28 сеп 2019 19:45,
11
Льоклер ще стартира от полпозишън утре в Сочи
Снимка: Reuters

Шарл Льоклер с Ферари спечели квалификацията за място за Гран при на Русия, кръг от световния шампионат във Формула 1. Това е четвърти пореден полпозишън за състезателя от Монако. Той завъртя най-бърза обиколка на трасето в Сочи с 1:31.628 минута и победи световния шампион и лидер в генералното класиране Люис Хамилтън, който остана втори с 0,402 секунди по-слабо време. Трети е съотборникът на Льоклер във Ферари - Себастиан Фетел. Четвърти остана Макс Ферстапен с Ред Бул, но холандецът е наказан с пет места в стартовата решетка и ще стартира девети в утрешното състезание, предава БНР.

Мерцедес спечели всичките пет старта в Сочи, откакто трасето е в календара на Формула 1 от 2014 година, но Ферари се надява да продължи силната серия, като тимът има три поредни победи в последните стартове - две на Льоклер и една на Фетел.

Стартова решетка за Гран при на Русия:

1. Шарл Льоклер (Монако)  Ферари     1:31.628

2. Люис Хамилтън (Великобритания)  Мерцедес  1:32.030

3. Себастиан Фетел (Германия)  Ферари  1:32.053 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оня бай СтавриЗа мен *** Шумахерски е Номер 1 !
10
1
 
1
 
! Отговори
оня бай Ставри преди 4 години
Шумахер си остава 1 не защото беше шампион 7 пъти, а защото стана шампио за пръв път с машина и екип извън всякакви сметки. Другия голам шампион беше Сена. Той печелеше състезания със сухи гуми в дъжда. Иначе да, по дабрите болиди са с предимство.
9
0
 
1
 
! Отговори
Ало Ало преди 4 години
Това съм аз! Люклер!
8
1
 
2
 
! Отговори
F40 преди 4 години
До 3Управлението е като компютърна игра(същите волани ги има за конзоли и РС), но ускоренията от няколко пъти G, при спиране и завиване са си съвсем реални, пилотите трябва да са много добре физически подготвени.
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредната "звезда" на юдейската мафия, която владее света.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм фен на Люис поради отличните му качества и ненормално добри преценки до сантиметри. Наблюдавах люклер преди да отиде във ферари и според мен също това е бъдещия световен. Спокоен, точен и спазваш заповедите на отбора. Ще стане голямо име при късмет с колата година. Тази година свърши... Мерцедес вече са по инерция за догодина.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3Живееш в някакъв измислен свят. Човешкия фактор там е на всеки завой, спиране или изпреварване. Тази кола няма да може да е караш и 200 метра :) Знам в България всички се имате за нещо... Ама реалността е че никъде ви няма. Освен в дискотеките да штракате с пръсти.
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еееей, доживях и в Сочи да има формула, маладйец!
3
9
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Това е технически спорт ,при който ,човешкият фактор е сведен до минимум ,на неговите години мислиш ли че някой може да вземе победа във врц !!!
2
0
 
8
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Ако не ползва "Това съм аз! Льоклер!" ще е срамота ....
1
2
 
5
 
! Отговори
браво преди 4 години
новият Шумахер! ще ги накъса всичките, мин 5 титли момчето. има същия стил на каране

Спонсорирани публикации