От Острова: Стилиян Петров - най-добрият за шеф на БФС

Мнението е на бившия английски национал Майкъл Джонсън
17 окт 2019 08:38, Петя Славова
48
От Острова: Стилиян Петров - най-добрият за шеф на БФС
Снимка: архив, Булфото

"Няма да намерите по-добър човек", написа в туитър бившият английски национал Майкъл Джонсън, който в момента е помощник-треньор на младежкия национален отбор.

И сложи снимка на рекордьора по мачове за България Стилиян Петров. Така индиректно той издигна кандидатурата на Петров за президент на футболния съюз.

Още по темата

“Не мога да измисля по-добър от Стилиян Петров, който да изведе българския футбол в ХХI век със свеж поглед и идеи”, написа Джонсън в туитър и бе цитиран веднага от "Бирмингам Мейл".

Интересното е, че Джонсън е легенда на градския съперник на Астън Вила - Бирмингам Сити, но въпреки това подкрепя Стилиян, уточнява "24 часа".

От своя страна изданието подчертава, че Петров завърши тази година магистратура към УЕФА по програмата за бивши играчи, която е насочена към "Върхови постижения във футболната администрация и треньорство като част от втора кариера".

Петров е част от едва втория випуск на специалната програма, която бе разработена от евроцентралата, и в нея могат да се включат единствено изявени имена.

В момента бившият капитан на националния ни отбор кара и последните си курсове за придобиване на лиценз "Про", и то в английската треньорска школа, която се намира в Белфаст. Стилиян има 105 мача за националния ни отбор.

Вижте още спортни новини в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано, това е много добро предложение. Пак някой отвън трябва да ни посочи качествените хора. Стилян действително е един от най-скромните и уважавани бивши български футболисти.
39
0
 
0
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Я , МОЛЯ ВИ НЕ ОБРЪЩАЪТЕ ВНИМАНИЕ НА МНЕНИЕТО НА АНГЛИЧАНИН. ПАЗЕТЕ МЯСТОТО ЗА БОЙКО. МОЖЕМЕ БИ И ДА СЛУЧИНЕ.....ВСЕ ОТ НЕЩО ТРЯБВА ДА РАЗБИРА....
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия когато проговорят български колкото ние английски тогава да дават съвети.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се каже че Англия не е забравила Доиранската Епопея тя със неините деиствия изложи България пред целия свят че е расистка Държава тя подкопа чрез медите всичко си бе скалапено .
36
0
 
1
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
Е нали тои това учи.От своя страна изданието подчертава, че Петров завърши тази година магистратура към УЕФА по програмата за бивши играчи, която е насочена към "Върхови постижения във футболната администрация и треньорство като част от втора кариера".
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости . За този пост е нужен мениджър, човек с управленски опит, а не поредния пенсиониран ритни топковец с основно образование.
34
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
До Българин 1Е на кой да се надяваме ? На Тръмп ?!
33
0
 
9
 
! Отговори
Robinzon преди 4 години
Всъщност идеята е много добра,но трябва да си идат доста хора даже всички стари номенклатурчици.Тои трябва да си доведе свои екип пък даже и от чужбина да е .Ако си е само тои ще го съсипят .
32
0
 
10
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
Някога се надявахме на"героите"от 1994г.!Сега се надяваме на тези от 2004г.!!Много геройчен ни стана футбола ,ама извън терена!!!
31
1
 
11
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
До вчера ревяхме от Михайлов,днес сме в негова защита!Ако не се предприемат мерки-защо,ако се предприемат пак защо!!Е за това сме на това дередже защото не знем какво искаме!!!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стилян може. Той е най-доброто за новия век. Може да не беше толкова изявен като Барбуков, но беше винаги честен и работлив. Опасявам се обаче, че наглеца Барбуков и оня де не може да си опази банковите сметки ще налазят в БФС и тогава смисъл просто няма да има.
29
5
 
9
 
! Отговори
tre 2 преди 4 години
Цялата работа смърди ужасно защото Красен Кралев легитимира Перуката и го оставяше да си прави каквото иска. Затваряха си очите с Боко за безобразните избори за председател на БФС, затваряха си очите за Венци, Лечков, Домуса и т.н., а сега излиза Кралев и казва държавата не е доволна. Сготвиха Перукан по мутренски, но това няма да се размине. Държавата няма право да казва какво да става във федерацията. Обратното - Перукан може да иска обяснение от МВР защо не пипа скинарите от агитките.
28
0
 
12
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
оставете футболисте да са футболисти и сложете един мениджър на тоя пост
27
2
 
9
 
! Отговори
tre преди 4 години
Боко си прави ПР преди изборите с искането оставка на Перуката. Много е възможно тези провокатори да са изпратени умишлено, за да излезе Боко и да каже - вижте, цял свят ни подиграва, Перукан да си ходи. Боко печели защото знае, че масово хората не искат това у-е на БФС, само че Боко управлява от 10г., бил е гл. сек. на МВР и чак сега ли видя корупцията и беззаконието в БФС? Радев деликатно им каза, че не трябва да се месят и не е това начина. МВР е отговорно тези хора да не са на стадиона.
26
1
 
9
 
! Отговори
Прасен Крадлев преди 4 години
Не ме интересува кой е най-подходящ за поста, защото ще го заема аз!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До опетков"И вината далеч не е само в изпълкома. Основна вина носят т.н. собственици на отбори, които са истинските диригенти там."Опетков,... ти от Марс ли падаш? Я хвърли бърз поглед кои собственици са част и от изпълкома и най-важното - КОЙ допуска този крещящ конфликт на интереси - да си едновременно собственик на отбор и да взимаш решения, каквито са ти угодни, като част от ръководството на БФС!?
24
1
 
19
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Точно за това учи в Англия. Млад, с достатъчно доходи натрупани от футбола зад гърба си, независим, няма да цепи басма на никой.... До тук чудесно, ама никой от сегашното ръководство на футбола и държавата няма нужда от такъв човек да е начело на БФС! Дано да греша, но ще направят всичко възможно да не е Стилиян новият шеф на БФС, а някой от настоящия изпълком или посочен от Боко...
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,много добър шеф на БФС би бил.
22
3
 
8
 
! Отговори
цдц преди 4 години
Не гледам футбол от 5 години, български футбол - поне от 15. Мисля, че футболистите са ***, пияници и селтици, включително 'великия' Стоичков. Но все пак мисля, че Стилян Петров наистина би могъл да направи нещо футболът да се поосвести. Е - една птичка пролет няма да направи, но е по-добре от нищо.
21
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съгласен съм Петров е уникален човек. Уважаван в Англия. Мисля че Петров, Бербатов и Стоичков могат да вдигнат нашия футбол или поне да сложат основите на нов начин. А тези след тях да берат плодовете. Всички замесени в БФС и отборите сега са пропити със старото и схемите и нямат повече място там. Ако политиката не им окаже натиск да се махнат.. Това ще е края и на политическата класа на следващите избори.