Емоционално: Теди Салпаров се сбогува с националния

Капитанът Виктор Йосифов също изигра последния си мач за "лъвовете"
10 яну 2020 13:46, Красимир Ангелов
12
Емоционално: Теди Салпаров се сбогува с националния
Снимка: Булфото

Двама от най-опитните и основни играчи сложиха официално край на своята кариера в националния отбор по волейбол. Загубата от Германия с 1:3 бе последен мач за капитана Виктор Йосифов и либерото Теодор Салпаров.

Последният се сбогува с националния отбор по волейбол с емоционално обръщение.

"Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречения, но ще опитам", започва Салпаров обръщението си във Facebook.

Още по темата
"Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37! По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно, отколкото с близките си! Докато играем за флага през тези години, ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи", казва либерото.

Салпаров спечели бронзови медали от световното през 2006 г., от Евроволей 2009, от Световната купа през 2007 г. и има четвърто място от олимпийските игри в Лондон 2012.

"В Лондон не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка! Но ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя разбира се е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви, българи, за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така! Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази олимпиада", продължава той.

Салпаров посочи, че за него би било красиво да завърши кариерата си в националния отбор с трето участие на олимпийски игри.

"Животът продължава! И така, днес - след толкова години на труд, преодоляване, пет тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в националния отбор и отстъпвам място на по-младите! Моля се поколенията, които идват след нас, да ни донесат още много поводи за гордост! Момчета, обичам ви! България, за мен беше чест! Искрено ваш N13".

Още новини от родния спорт четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Общо взето нищо значимо не постигна националният ни отбор по волейбол в последните 30 г. Все малко не ни стига във важните моменти. По-неуспял и пораженчески отбор от нас няма! Толкова загуби с 2:3 гейма, толкова загубени решителни точки, такава слаба псхика ! Държим със сигурност много антирекорди и сме евроидиотите на Европа. Няма да припомням последната ни загуба от Бразилия във Варна с 2:3, когато водехме с 2:0 гейма и имахме мач бол, бяхме на точка от Олимпиадата. Финала с ГДР е класика.
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срещу слабака Германия се провалиха тотално.
8
4
 
21
 
! Отговори
48 преди 4 години
Браво Салпар. Голям си!За наш беше чест също!
7
3
 
20
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
Поклон до земи за Теди Салпаров и Виктор Йосифов , които снощи изиграха последните си минути с националната фланелка !!! ГОЛЕМИ !!!!! НАИСТИНА ГОЛЕМИ !!!!! И в добро ... И в зло ... Никога НЕ предадоха България ... И НЕ избягаха... Като Господин Казийски !!!!!!! Имаха страхотни мигове ! Имаха и падения ! Но НИКОГА НЕ СЕ покриха и НЕ избягаха от отговорност ! ... ГОЛЕМИ СТЕ , МОМЧЕТА ! ... Много се надявам Професор Пранди да остане на поста си и с тези момчета да постигне страхотни успехи !!!!!!
6
10
 
3
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
..... Много ми е интересно ..... Когато дойде време да се сбогува с волейболното игрище ... Как ли ще го направи страхотния волейболист ...... Никой не оспорва качествата му! ..... Но доста "нисичък Българин" ...... Матей Казийски ?!?! ............ В разцвета на силите си! Тогава когато си един от най - добрите в света ! Да откажеш да играеш за родината си на голям форум и да предадеш сънародниците си , които те обичат и съотборниците си , сред които си ГОЛЯМАТА ЗВЕЗДА!!! .....
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просълзи ме ей!Голям българин.Успехи в живота.
4
20
 
3
 
! Отговори
Кики преди 4 години
Чорбар
3
3
 
23
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Стахотни сте! Уникални. Играхте чудесно. Малко късмет не ни достигна! Вие сте гордост за България!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекрасен! Ти си национална гордост!
1
5
 
26
 
! Отговори
1 преди 4 години
Благодарности! Живи и здрави бъдете, момчета, и успех!