Феноменален: Федерер спаси 7 мачбола в Мелбърн

Маестрото се измъкна в невероятен двубой с Тенис Сандгрен
Обновена: 28 яну 2020 16:42 | 28 яну 2020 11:53, Красимир Ангелов
7
Феноменален: Федерер спаси 7 мачбола в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Шесткратният победител на Australian Open Роджър Федерер постигна една от най-сладките победи в кариерата си, надигравайки Тенис Сандгрен с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3.

Маестрото се класира на полуфиналите в турнира по невероятен начин, след като спаси цели 7 мачбола. Той отрази три точки за пробив при 4:5 и свой сервис в четвъртия сет. След това Сандгрен профука още четири мачбола в тайбрека.

Така шесткратният шампион показа силна психика и в битка за място на финала ще излезе срещу Новак Джокович или Милош Раонич.

"Извадих невероятен късмет днес. След тези измъквания в двата мача ще играя без напрежение, защото вече трябваше да бъда в Швейцария", призна Федерер след мача.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все пак говорим за краля на тениса. Каква атракция е неговата игра. Невероятно е всеки път. Жалко, ще гледаме последните му шедьоври.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да добавим, че и двата последни мача изкара късмет срещу слаби играчи. А "жребият" му да играе до полуфиналите срещу такива вече не е късмет, а приятелско подпиране от организаторите, за да привличат публика.
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феноменален, дрън-дрън. Извади на два пъти луд късмет, най-вече с неистовата подкрепа на публиката, която се разтапя по него независими дали играе добре или зле и винаги освирква съперниците му, което е крайно несправедливо към тях, но дядо ви го приема с усмивка. Утре Джоко ще му спука гьона от бой и ще го прати в историята, т.е. в пенсия.
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами затова е Федерер,а не Гришо.
3
2
 
23
 
! Отговори
Ninja преди 4 години
Дори да падне следващия мач няма значение .... ей на това се казва психика и воля за победа. На тази възраст с тази визитка и като титли и като наградни фондове още да драпаш...може да те боли, може да падаш и нещата да изглеждат безнадежни, но да драпаш... със зъби и нокти ...само респект за дядо Родж.
2
3
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
До 1:Е глупости говориш, просто някой с име "Феноменален" така се е изразил за Федерер и те сега го цитират :D
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия две точки са ви излишни. Иначе чичката е номер 1 !