Отлагат за догодина световното по лека атлетика в Китай

Световната централа е решила да не мести проявата в друга държава
30 яну 2020 15:09, Елка Василева
4
Отлагат за догодина световното по лека атлетика в Китай
Снимка: IAAF

Световното първенство по лека атлетика в зала в град Нанкин ще бъде отложено заради коронавируса в Китай. Шампионатът трябваше да се проведе от 13 до 15 март тази година, но ще бъде преместен за година по-късно, предаде БНР.

„Знаем, че Китай прави всичко възможно, за да овладее новия коронавирус и ги подкрепяме във всичките им усилия. Съветът на нашия медицински екип, който е в контакт със Световната здравна организация, е, че разпространението на коронавируса както в Китай, така и извън страната, все още е на съответно ниво и никой не трябва да продължава напред с някакви големи събития, които могат да бъдат отложени”, се казва в съобщението на международната федерация.

От световната централа поясняват, че са обмисляли преместване на първенството в друга държава и благодарят на отзовалите се градове, но в крайна сметка са взели решение да оставят домакинството на Китай, но състезанието да се проведе през следващата година.

Тази промяна в лекоатлетическия календар обаче прави нещата по-сложни за 2021 година, когато през зимата трябва да се проведе Европейско първенство в зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Гледали ли сте 12 маймуни.Живота ни поднася изумителни ситуации.Но паметта на хората е слаба.62340
1
0
 
3
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
опастност няма, приемаме Китайски туристи на кило!

Спонсорирани публикации