Верстапен срещу Хамилтън: Той е добър, но не е Бог

Холандецът се закани, че може да победи британеца
4 фев 2020 18:45, Нели Христова
1
Верстапен срещу Хамилтън: Той е добър, но не е Бог
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен заяви, че може да победи световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, но това до голяма степен зависи от бързината на автомобила на Ред Бул през този сезон, съобщава БГНЕС.

Хамилтън доминира през последните години, спечелвайки пет от последните шест титли при пилотите. 22-годишният Верстапен обаче се наложи като един от основните претенденти на британеца със своя агресивен стил на каране и поведение на пистата.

"Разбира се, че мога да го победя. Това зависи от колата ни през този сезон”, заяви роденият в Белгия пилот, цитиран от АФП.

"Люис е много добър, определено един от най-добрите, но не е Бог. Може би Бог е с него”, допълни пилотът на Ред Бул. Верстапен, който през миналата година спечели три състезания и завърши трети в генералното класиране, вярва, че ако Люис бъде притиснат от самото начало, ще му бъде много по-трудно да се откъсне от останалите.

"Когато го поставиш под напрежение, е много трудно за състезателя, който води. Ако никога не изпитва напрежение, той може да кара на 97-98% и никога да не прави грешки. Ако започнем сезона на около две десети от секундата (от Мерцедес; б.р.), можем да увеличим напрежението. Очаквам с нетърпение тази битка и ако наистина сме близо, съм уверен, че ще се справим по-добре”, коментира Верстапен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами победи го :) То само с приказки нестава. То никой не е бог на тоя свят.