Агитки и аплодисменти за бойците на Кантара на SENSHI 5

Фенове на бойните спортове се стекоха днес в Grand Mall Varna
21 фев 2020 18:36, Екип на Dnes.bg
2

Фенове на бойните спортове се стекоха днес в Grand Mall Varna, за да проследят отблизо официалния кантар на петото издание на бойната гала вечер SENSHI. Всички 18 бойци преминаха успешно кантара за утрешната гала. Аплодисменти посрещаха бойците, особено силни бяха българските агитки. Премерването стана под надзора на шихан Александър Пичкунов, генерален секретар на Световния киокушин съюз (KWU) и един от реферите на бойната галавечер.
 
VIP гости на церемонията бяха три кикбокс легенди, които взривиха публиката на кантара и останаха дълго след приключването му за снимки с почитатели. Това бяха четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Те са във Варна специално за SENSHI 5 и за международния семинар KWU International Professional league.
 
Гостите бяха емоционални в своите приветствия към общността от фенове:
Петер Артс: „Радвам се отново да съм в България. Тук нивото е наистина много високо и нямам търпение да дойде утре вечер“.
Ернесто Хуст: „За втори път съм тук и очаквам същото, като преди. Тогава видях много жестоки битки, всички се биха със сърце“.
Семи Шилт: „Разбира се, че и аз се вълнувам. Нямам търпение да видя двубоите и да бъда рефер“.
 
Резултатите от кантара:

    KWU Full contact – 55 кг – Анна Издебска от Украйна (54,300 кг)  срещу Албена Ситнилска от България (54,900 кг)
    KWU SENSHI – 70 кг – Владимир Сергеев от Украйна (68,700 кг) –срещу Петър Стойков от България (69,700 кг)
    KWU SENSHI – 80 кг – Маджид Хашеми Бейджи от Иран (80,000 кг) срещу Николай Йоргов от България (79,900 кг)
    KWU Full contact – 95 кг – Масааки Фуджи от Япония (92,000 кг) срещу Виталий Ишахнели от Русия (95,000 кг.)
    KWU Full contact – 80 кг – Любо Ялови от Сърбия (80,000 кг) срещу Християн Корунчев от България (79,900 кг)
    KWU SENSHI – 65 кг –   Артур Арушанян от Армения (64,900 кг) срещу Алишер Карменов от Казахстан (65,000 кг)
    WAKO PRO – Световна титла, лоу кик, в кат. до 85.1 кг – Абдерахим Шафе от Франция (84,800 кг) – Андрей Чехонин от Русия (85,000 кг)
    WAKO PRO – Световна титла, К1, в кат. до 71.8 кг – Адолфо Барао от Португалия (71,800 кг) срещу Атанас Божилов от България (71,800 кг)
    WAKO PRO – Европейска титла (вакантна), К1, кат. до 75 кг – Майкел Астур от Естония (75,100 кг) срещу Богдан Шумаров от България (72,200 кг)

 
На SENSHI 5 ще се водят 9 битки в 4 стила – KWU SENSHI, KWU Full contact, WAKO PRO K-1 и WAKO PRO Low kick между бойци от 11 държави. Шест от битките ще се играят по новите правила на Професионалната лига на Световния киокушин съюз – KWU SENSHI и KWU Full contact.  При първия стил – KWU SENSHI, на ринга са позволени всички боксови удари; спининг бек фист; всички ритници; един удар с коляно в главата след захват с две ръце; клинч до 5 секунди; подсечки; захват на крака и удар; удари с лакти; хвърляния. При KWU Full Contact са разрешени всички техники от гореизброените, без удари с лакти и хвърляния на ринга.
 
Петото издание на SENSHI ще се проведе на 22 февруари от 19 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Последните три двубоя ще определят кои ще бъдат носителите на една европейска и на две световни титли. Състезателят на варненския клуб „Боил“ Богдан Шумаров е един от претендентите за пояса на WAKO PRO. В последния двубой на SENSHI 5 той ще се съревновава за вакантната титла по кикбокс за професионалисти. Негов опонент ще е естонецът Майкел Астур. Битката ще се проведе в 5 рунда по правилата на К1, а категорията е до 75 кг. За пръв път защита на Световния пояс ще направи капитанът на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов. Претендент за титлата ще бъде петкратният иберийски и шесткратен национален шампион по кикбокс на Португалия Адолфо Барао.


2
Още по темата: кантарSENSHI
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Албенчето пак са и намерили някаква табуретка да я бие
1
0
 
0
 
! Отговори
MKombat преди 1 месец
Горо няма ли да участва?