Атанас Божилов блестящо защити титлата си WAKO PRO

Той не остави шанс на португалеца Адолфо Барао
22 фев 2020 22:56,
2

Виж други галерии »
Атанас Божилов направи успешна първа защита на световната си титла WAKO PRO в стил К-1.

Капитанът на националния отбор на България по кикбокс не остави никакъв шанс на португалеца Адолфо Барао, доминирайки през всичките 15 минути.

Победата за Божилов дойде чрез единодушно съдийско решение (46-50, 45-50, 46-50).

Вълнуващата предпоследна битка за вечерта бе в кат. до 71.8 кг., а рефер на срещата бе Красимир Димов.

Срещата започна спокойно, като и двамата опипваха почвата в първите две минути. Българският ас пръв започна настъплението с няколко ритника в тялото. Барао търсеше бързи и изненадващи единични атаки, които обаче не му донесоха никакви дивиденти.

Божилов продължи с умната игра и във втория рунд. Българинът държеше центъра на ринга и не спираше да се движи. Обратният гард на шампиона му помогна да нанесе няколко силни леви крошета в тялото на португалеца.

Иберийският кикбоксьор започна да напипва ритъма на двубоя и атаките му започнаха да стават малко по-креативни. Това обаче го откри за десния прав на Наката, който не чакаше втора покана и на няколко пъти наказа съперника си.

С течение на времето резултатите от ритниците на Божилов започнаха да стават видими. Дясната страна на тялото на португалеца придоби съвсем различен цвят, а той играеше от заден крак, търсейки най-вече контриращи удари. Четвъртия рунд завърши с перфектен ляв прав в лицето на Барао, който не успя по никакъв начин да затрудни 34-годишния българин.

В заключителната част претендентът започна да играе далеч по-агресивно, но Божилов го маркираше с много добри контриращи удари и не позволи никаква изненада.

Още за SENSHI прочетете в Boec.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1 Дават го 6.30 сутринта, но може да започне към 7.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига с тези палячовци, бе! Кажете в колко часа е истинския бой Уайлдър- Фюри?