Без деца на церемонията по предаването на олимпийския огън

Предпазната мярка е въведена заради епидемията от коронавирус
6 мар 2020 19:30, Ния Христова
0
Без деца на церемонията по предаването на олимпийския огън
Снимка: БГНЕС

На 19 март ще се проведе церемонията по предаването на олимпийския огън. Тя ще протече без присъствието на деца като предпазна мярка заради епидемията от коронавируса, Йоширо Мори, президент на организационния комитет на Токио 2020, цитиран от БНР.

Същите мерки се приети и за церемонията по приемането на олимпийския огън на 20 март в Япония. 340 японски деца няма да могат да се включват в двете церемонии.

Репортери попитаха Мори дали е възможно олимпиадата да бъде анулирана, на което той отговори с "невъзможно".

Преди няколко дни Мори беше попитан кога организаторите могат да вземат решение дали да има промени в графика на олимпиадата, ако епидемията продлъжи да се разпространява. Тогава Мори отговори с думите: "Не съм Бог, така че да знам".

До този момент броят на заразените с коронавирус в Япония е 1057 души, а починалите са 12.

На 12 март олимпийският огън ще бъде запален на церемонията в Олимпия. След това седем дни щафетата ще премине през Гърция. На 19 март олимпийските огън ще бъде предаден на японските организаторите. Беше планирано 140 японски деца да вземат участие в церемонията. На 20 март други 200 деца трябваше да се включат в церемонията по пристигането на огъня в Япония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари