Свалиха едно от обвиненията на Сеп Блатер

Швейцарската прокуратура го обвини в корупция
11 апр 2020 13:37, Петя Славова
5
Свалиха едно от обвиненията на Сеп Блатер
Снимка: БГНЕС

Швейцарската прокуратура ще свали едно от обвиненията в корупция срещу бившия президент на ФИФА Сеп Блатер, съобщава БГНЕС, позовавайки се на френския вестник Льо Монд. Според изданието 84-годишният швейцарец няма да отговаря пред съда по обвинението, че е продал на нереално ниска цена телевизионните права за излъчване на две Световни първенства на Карибския футболен съюз.

Това бе едно от двете обвинения, повдигнати срещу Блатер през 2015 година, когато той бе свален от президентския пост в световната футболна централа след шумен корупционен скандал. Самият Блатер заяви пред АФП, че все още не е получил документацията за отпадането на обвинението, но на практика потвърди, че то е факт. "Не съм получавал документи от швейцарската прокуратура. Ще говоря с адвоката ми да ми препрати документацията. Става въпрос за договора за телевизионните права", каза той.

Въпросният договор отдава правата за излъчване на Световните първенства през 2010 и 2014 на Карибския футболен съюз срещу едва 600 хиляди долара – сума, която е определяна за много по-ниска от реалната пазарна цена.

Блатер все още оставя обвиняем за направеното нерегламентирано плащане през февруари 2011 година към тогавашния президент на УЕФА Мишел Платини на стойност 2 милиона швейцарски франка. "Когато веднъж и този случай е приключен, ще поискам от ФИФА моето реабилитиране, защото наказанието ми от Етичната комисия на ФИФА бе направено на базата на тези обвинения от швейцарската съдебна система", коментира Блатер.

През 2015 година швейцарецът бе наказан със забрана за всякаква футболна дейност за шест години от ФИФА, докато Платини получи наказание от четири години и вече се завърна на ръководен пост във ФИФПро – световната организация на професионалните футболисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
4epa преди 4 години
ИМАШ ЛИ ПАРИ ВСИ4КО ОТПАДА,ЗА ТОВА КРАДАТ ЯКО ТА ДА ИМА ЗА ОТПАДАНЕ !!!!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, американците не успяха да понесат Световното, на което между впрочем Русия направи перфектна организация.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички приятели на Путин като Сеп Блатер дори и без съд могат да бъдат опандизени поне за 10 годиви за мегакорупция.
1
1
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Блатер бе свален от САЩ след като се отказа да отмени СП -2018 в Русия.Намериха и сметки и пари ...всичко намериха да бъде свален,щом не се приседени към санкциите към Русия наложени от САЩ към Русия по Крим(официлната им версия)

Спонсорирани публикации