София и Благоевград с най-много залагащи! Англия е №1 за българския фен

На какво залагат дамите?
Обновена: 30 апр 2020 10:07 | 30 апр 2020 10:01, Екип на Dnes.bg
2
София и Благоевград с най-много залагащи! Англия е №1 за българския фен
Снимка: БГНЕС
Вероятно сте си задавали въпроси – кое футболно първенство в Европа генерира най-голям интерес за българските фенове. Не само за зрителите, а и за любителите на залозите. Къде се нарежда българският шампионат по интерес? Интересуват ли се българските дами от футбол и какъв процент от тях поне веднъж са прибягвали до хазартните игри? В кой град са най-активните фенове на залозите? 
 
Излишно е да говорим, че Цар Футбол генерира най-сериозен интерес и най-голям приход във всички сегменти – зрители, пари от рекламни и телевизионни права, залози и т.н. Споровете кое е най-предпочитаното футболно първенство за българския фен е от години. Особено, когато телевизиите правят възможно наблюдаването на почти всички водещи шампионати у нас. Безспорно обаче Англия остава №1 за родния запалянко – в това число не само за зрителите, но и за любителите на залозите. Според информация на най-бързо развиващата се платформа у нас Букмейкър Рейтинги именно Премиърлиг е №1 като интерес в букмейкъра Уинбет. За изминалата 2019 година именно мач от елитния шампионат на Острова е генерирал най-висока сума. Двубоят е Тотнъм – Саутхямптън (28.09.2019), когато „шпорите“ побеждават с 2:1.
 
Англия е лидер и в статистическите данни на друг от водещите букмейкъри в световен мащаб – Bwin. Вероятно смятате, че дерби от нивото на Ливърпул – Манчестър Юнайтед или Манчестър Сити – Ливърпул генерира най-голям приход под формата на залози, тъй като би следвало такива мачове да са №1 по гледаемост. Да, но не е съвсем така. От австрийския букмейкър разкриват, че за За миналата 2019 година мачът с най-много приходи под формата на залог не е изключително дерби, а на пръв поглед безинтересната среща Кристъл Палас – Борнемут (общо 29 399 евро или заложени почти 60 000 лева).
 
Класирани според интереса на българските фенове и любители на игрите следват шампионатите на Испания, Италия, Германия, Франция и други. Къде е българското първенство в цялата картина? В последните години, в които стана съвсем свободно и достъпно гледането на „чуждите“ шампионати, текат спорове – има ли интерес към българския футбол и колко конкурентен е спрямо западноевропейския? Отново от данни на Bwin става ясно, че българското първенство е на шесто място по интерес сред запалянковците у нас – веднага след Топ 5 на водещите европейски първенства. Дори част от медиите у нас (вестници, онлайн издания, както и телевизии), отчитат по-висок интерес в месеците септември и май към българския футбол в сравнение с някои от водещите европейски първенства – Франция например.
 
Винаги е имало спорове – на какво точно да заложа, ако съм фен? Всеки избира своята стратегия, която смята, че му носи успех. В крайна сметка обаче цифрите не лъжат и фактите са си факти. Според данни след задълбочено проучване, почти 1/3 от българските играчи с акаунти в Winbet предпочитат пазара „Над/Под голове“ (тук не посочваме детайлно дали става въпрос за Под/Над 1,5 гола, Под/Над 2,5 гола и т.н.). Общият процент на тези, които избират „Под/Над голове“ е 27%. Едва на второ място с 21% са хората, които залагат на традицията – избират знак „1Х2“. И още един въпрос, който вълнува хората – кога се залага повече, преди или по време на събитие. Оказва се, че 72% от залозите са дошли на живо (LIVE), а едва 28% преди старта на събитието.
 
Като най-голям град съвсем логично е в София да има най-много любители на залозите. Това става ясно от данните на Bwin. 27.73% от хората, които имат акаунти в компанията, са от столицата на България. Вторият град с най-сериозен интерес в тази област е Благоевград – 8%, следва Пловдив с 4.29%. Любопитното е, че в Топ 20 влиза село Дамяница, което по данни от Уикипедия е с 1325 души население. 0.65% от акаунтите на букмейкъра са именно от прочутото винарско село.
 
Интересуват ли се българските жени от футбол и хазартни личности ли са?Почти 1/5 от жените залагат (точната пропорция мъже спрямо жени е 81% – 19%) според проучването, отнасящо се конкретно за потребителите на Winbet. Интересът на нашите половинки е към тениса и различните казино игри, в които няма нужда от задълбочени спортни познания, статистики, тактика и моментна форма на спортистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: футболзалозизалагания
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето залога:кога окончателно ще спре футболът завинаги.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали знаете кои са повече от китайците?Б.алъците.