Наско Сираков трябва да плати 1 млн. лв. данък за акциите на Левски

Адвокат Ивайло Дерменджиев обясни ситуацията
48
Наско Сираков трябва да плати 1 млн. лв. данък за акциите на Левски
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Наско Сираков официално е собственик на мажоритарния пакет акции на Левски. Адвокатът по търговско право Ивайло Дерменджиев обясни, че новият собственик трябва да плати общински данък, равняващ се на 5% от стойността на акциите. Мажоритарният пакет представлява 86.6% от собствеността на клуба, съобщава "Гонг".

Още по темата
"Принципът на закона е, че такова имущество трябва да бъде облагано, дори и когато е получено безвъзмездно. Вторият признак е, че трябва да бъде заплатен данък от получателя на акциите. Номиналният капитал в случая е 26 милиона лева. Съответните 87% са съответната част от тези милиони. Върху тях трябва да се плати този данък най-вероятно (1 125 800 лева)", обясни Дерменджиев.

Според него има и друга възможност. Ценните книжа могат да се предадат на новия собственик със споразумение срещу минимална сума.

Предишният държател Георги Попов, който избяга в ОАЕ, заяви преди джиросването, че собствеността ще бъде предадена на Сираков безвъзмездно. Той сподели, че заедно с Васил Божков няма да настояват да им бъдат върнати вложените в клуба 25 милиона лева.

Още новини от лагера на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
..."МНОГО ТЪНАК ХОД.../.....ХА,ХА,ХААААААААААААА....Черепа , просто иска да подтикне тълпата на сините за протести.Те са достатъчно смотани усровци , за да му уйдисват на простотийте !Не знам колко е "тънък хода"...АМА БЕЗ ПАРИ , СИНИТЕ ШЕ ХАПНАТ ДЕБЕЛИЯ!ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА --НЕМА ДА ИМА!ГАРАНЦИЯ!!!!!!!!
35
0
 
3
 
! Отговори
фори преди 3 години
Ако е само това,1 млн лева,феновете ще ги платят,чабуджак,но вече нещата не се свеждат само до акции!Идват основни плащания и интереси!Срекмето е хвътлено,но в него едрата риба я няма!Много тънък ход на Черепа,а после много фенове и един бял кон!
34
0
 
16
 
! Отговори
Паметлиев преди 3 години
Абе,имаше едно време един футболист който си показа з...ика на феновете на Левски.Свали си гащетата точно пред сектор Б.Те тогава много го псув...аха.Ама как му беше името,че нещо не се сещам?
33
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
ФК Леевски - "Голи и уплашени" :))))))))))))))))) Драмата предстои ... Тити реже вените :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
32
1
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Леевски - отборът на всяка власт. Справка последните 106 години.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не драматизирайте нещата, тези един милион и нещо нищо не са, просто двожбни пари за спосори като Пеевски, ефбета Наиденов, Иво тото и т.н.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не драматизирайте нещата, тези един милион и нещо нияо не са, тези двобни пари за спосори като Пеевски, Иво и Йовов тото и т.н.
29
0
 
2
 
! Отговори
Ата-Наско преди 3 години
Пристава на Бат Петьо, прави му едно ф .... и може да му се уреди въпроса.Иначе Илиана може вече да му е била дузпата ...
28
0
 
16
 
! Отговори
гол преди 3 години
спокойно наско , нищо няма да плащаш , нали знаеш че не си никакъв собственик .
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мили ми неграмотни Левскари, сега ще видите истинското лице на Сираков-крадеца. Да ви напомня, че окраде отбора и собственика и беше изгонен най позорно. Това с другия крадец Черепа е някаква уйдурма, която рано или късно ще се разбере. Каквото и да са замислили то е изгодно само за Сираков и Божков, а отбора ще затъне финансово още повече.
26
0
 
14
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Футболистите пращят от мозък. Сега ще трябва да плати милиони данъци и да вземе милиони кредити за да обслужва само текущите задължения на клуба, а после да намери и щури спонсори с които да влезат заедно в огъня....пък ще видим по подир.Ама той бил любимеца на публиката...А бе ти кога си управлявал бизнес бе????!!! Верно полето ражда тикви!
25
0
 
17
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Сега Божков ще им представи една сметка от 25 000 000 и ще си ги поиска ! Ако не -СЪД !!!
24
1
 
21
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Ако наско не ги плати предлагам протест пред народното събрание.....с искане да ни се опростят всички данци поне за два месеца!!!щом за него може може и за нас!
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще се окаже, че 2013та НС си е купил 100 биткойна за 200лв. И сега ще ги продаде за два милиона лева.
22
22
 
9
 
! Отговори
Драган преди 3 години
Интересно чорбарчетата като идат на мач за кой ще викат. За 1948 или за София ?
21
1
 
34
 
! Отговори
АЙДЕ, СЕГА: преди 3 години
ФАЛИТ И.... НОВО ИМЕ НА ФИРМАТА!!!!ЩОТО ИМЕТО "ЛЕВСКИ" - - - НЕ Е ЗА ВАШАТА УСТА, ЛЪЖИЦА... ХАХАХААА...ВИЕ СТЕ СИ УСРОВЦИ. САМО СРАМИТЕ ИМЕТО НА ДЯКОНА...!!!!!
20
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 20 Кака ти Илиана ще ги вземе тия акции и ще го буха с тях у тиквата Наско докато му се завие свят. Онази змия е полудяла в момента! )))
19
0
 
25
 
! Отговори
Не съм експерт, но.. преди 3 години
Сираков няма как да не е знаел за тази "малка подробност". Просто поредната схема е в зародиш...
18
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОКО ЩЕ МУ ДАДЕ ПАРИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеее, ако кака Илияна разбере, ще го изгони от вкъщи! Каква футболна драма!