Пак златен медал: Едмонд Назарян завърши с пълно отличие

Младият талант в борбата взе диплома от училището към руското посолство
26 юни 2020 15:40, Елка Василева
15
Пак златен медал: Едмонд Назарян завърши с пълно отличие
Армен и Едмонд Назарян. Снимка: архив, БГНЕС

В шампионски стил Едмонд Назарян завърши средното си образование - със златен медал. Младият талант в борбата взе дипломата си с пълно отличие от училището към посолството на Русия у нас.

"Постигнах и тази моя цел, затова съм много щастлив. Имах затруднения по няколко предмета, но се радвам, че успях да се справя. Ако реша да продължа образованието си в Русия, това би ми осигурило някакво предимство. В България не мисля, че златния медал дава нещо подобно. Независимо от всичко аз обичам да уча не по-малко, отколкото да се боря. И каквато и специалност да избера след време за висше образование, трудностите не ме плашат", каза 18-годишният Назарян.

Най-щастлив от успеха беше неговият баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на националния отбор по класическа борба. "Получих много похвали за Еди, всички се гордеят с неговите постижения и това няма как да не ме радва", каза Армен Назарян.

По-рано този сезон Назарян-младши направи успешен дебют при мъжете на голямо първенство и спечели титлата на европейското първенство по класическа борба в Италия, припомня БТА.

Преди това Едмонд Назарян на два пъти триумфира с европейска титла при кадетите, взе и бронз от световния шампионат за същата възраст и от младежките олимпийски игри през 2018 година.

Паралелно с подготовката за изпитите талантът не спря да тренира, изкара и тежък лагер с мъжете на Белмекен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да кажа ще е малко,момчето знае какво иска и как да го постигне пожелавам му много успехи и на двете поприща добре е,че не се е родил българин иначе щеше да е неудачник като много млади българи
6
0
 
13
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Дано стане поне магистър борец, още по-добре учен борец от ранга на професорите по борба Петър Киров и Райко Петров.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от баща си, може по български език да хване тройка. Но Армен е пълна трагедия!За толкова години в България не се научи нито да говори български, нито да се изразява правилно.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1Няма как да не остане добър човек, Едмонд. самото му поведение и изразяване говорят за това. Напомня ми на младия Хабиб Нурмагомедов когато беше на 20 години. Кротък, уважаващ съперниците си винаги. Е, с онова *** Конър нямаше как да не избухне, когато ирланската пастирка обиди семейството му, религията му....
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тати е ударил едно рамо за пълното отличие :)
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак златен медал. Браво на мочето, но явно го блазни медал "дружба" щом говори повече за Русия.
1
0
 
20
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Успех на младия човек!Но освен борбата и отличието му пожелавам да стане/остане добър човек

Спонсорирани публикации