Кралев: Намалението на ДДС за спортни услуги ще е от полза на всички спортуващи

Спортният министър откри обновен физкултурен салон в Своге
Обновена: 30 юли 2020 14:57 | 30 юли 2020 14:48, Красимир Ангелов
5
Кралев: Намалението на ДДС за спортни услуги ще е от полза на всички спортуващи
Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри ремонтирания физкултурен салон към СУ „Иван Вазов“ в Своге. Съоръжението е ремонтирано с осигурени средства чрез преструктуриране на бюджета на Министерството на образованието и науката.

"Това е първият подобен проект, който се реализира в община Своге и аз се надявам, че ще донесе много радост на децата, които ще го ползват. Ние знаем, че всяко българско дете има равни права за достъп до спорт и правим всичко възможно в цялата страна там, където има нужда спортната инфраструктура в училищата да бъде подновена, а там, където няма да се изгради нова", посочи спортният министър.

Той посочи, че тази година правителството е отпуснало 25 млн. лв. за строеж на нови физкултурни салони за училища, в които няма такива. "Още следващата седмица ще обявим и първите обществени поръчки за тази програма. Надявам се, колкото се може повече български деца да имат щастието да спортуват в такива прекрасни зали, като тази в Своге", заяви министър.

При ремонта на физкултурния салон са приложени мерки за енергийна ефективност, подменена е дограмата, положена е спортна подова настилка, която дава възможност да се играят волейбол и баскетбол. Залата е оборудвана със 189 броя седящи места. Извършен е цялостен ремонт и обзавеждане на съблекалните помещения, изградена е модерна отоплителна система, оборудване с необходимите приспособления. Изградено е техническо помещение и коментаторски пункт.

Съоръжението ще се използва от 560 възпитаници на училището, както и от детските отбори на Своге по волейбол, баскетбол, спортна гимнастика, таекуондо. На събитието присъстваха още зам.-кметът на Своге инж. Валентин Михайлов и директорът на СУ "Иван Вазов" Любомир Янакиев, които благодариха на спортния министър за положените усилия от страна на ММС и МОН за реализирането на проекта.

След откриването Красен Кралев коментира решението на парламента за промяна на Закона за ДДС, която засяга и спортните съоръжения.

"Спортът беше един от секторите, които пострадаха най-много по време на пандемията. Бяха затворени абсолютно всички спортни мероприятия, което се отрази изключително тежко не само на професионалните спортисти, но и на любителите. Аз смятам, че с мерките, които правителството взе през последните месеци, направихме изключително много да помогнем на спорта да се възстанови и да влезе в нормалния режим.

Благодаря на българския парламент, че взе едно важно решение да се намали ДДС върху спортните услуги, което реално ще намали цената на тези услуги и ще успее да възстанови икономическия живот в спортните клубове. Всеки един българин, който спортува, ще може да се възползва от тази икономическа мярка, която смятам, че е изключително важна. Смятам, че народните представители проявиха отговорност и не забравиха спорта. Съобразиха се с нашето желание и с нашите аргументи за това да се подпомогнат спортните организации", каза министър Кралев.


5
Още от Спорт
Вердер и АЕК в битка за Кирил Десподов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И с кое ще ни е плюс ? Да не мислите, че алчни вериги като Пулс ще намалят цените на услугите си ?
4
0
 
1
 
! Отговори
генчо преди 1 седмица
СЪС СЛАВНИ КАЛИНКИ,КЪМ СЛАВНО НАМАЛЕНИЕ НА ДДС-то,СЛАДКА БИРА,ВИНО И язък!
3
0
 
1
 
! Отговори
Лора преди 1 седмица
Доволми *** и славни ГРОП-ри намаление НА ДДС-ЦИГАРИ,АЛКОХОЛ,БИРА И ГОРИВА СЕ СЪГЛАСУВА С ЕВРОПА И...
Г..ЗА!ПЪРВО ПИТАЙТЕ ,ПОСЛЕ РЕШАВАЙТЕ!Боко Тиквона на пилона!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Особено за него.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя тулуп като му гледам наднорменото тегло не спортува много.