Цвети Пиронкова се завръща в тениса, потвърди за US Open

Организаторите на надпреварата потвърдиха участието ѝ
13

Една от най-добрите ни тенисистки в историята - Цветана Пиронкова, се завръща на корта. Името ѝ е в списъка с участниците за тазгодишното изданието на турнира US Open, а потвърждение за това дадоха и организаторите на надпреварата.

През месец март с пост в социалните мрежи Цветана Пиронкова обеща завръщане на корта. Днес то изглежда все по-реално.

Пиронкова ще вземе участие с т.нар. "защитен ранкинг" – позицията, която е заемала преди да излезе в майчинство. Това означава 123 място, което я отвежда директно в основната схема, без преминаване през квалификации, каквито тази година няма да има, съобщава Bulgaria ON AIR.

Организаторите заявиха, че в основната схема ще попаднат 128 тенисистки – 120 от които според класирането им в ранглистата, а останалите с "уайлд кард“.

За последно Пиронкова игра на Уимбълдън през 2017 г., където загуби от Каролин Вожнячки във втория кръг на турнира.

Година по-късно Цвети роди сина си Александър и за определен период от време се оттегли от активния спорт. До момента най-доброто постижение на Пиронкова на US Open е 1/8-финал през 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно толкова смот***на игра колкото футбола, но тука мадамите имат готини баджаци.
3
1
 
4
 
! Отговори
Пуебло преди 3 години
Ох голяма путарана е Цвети Пиронкова. Що Божков съм ударгал докат я гледам по кортовете. Чакам сас нетарпение юесопъна. По кой канал ла го излъчват
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Успех.
1
1
 
5
 
! Отговори
Зори преди 3 години
Каква да прави като друго не може. Ще вземе някой лесен долар дори за участието си само тъй като няма шанс да прескочи и първия кръг. Може би трябваше са роди още 2- 3 деца и тогава на около 45 г. да се пробва отново.