Севиля и Шахтьор Донецк са на полуфинал за Лига Европа

Бивш нападател на ЦСКА отново блести в турнира
12 авг 2020 07:11, Красимир Ангелов
9
Севиля и Шахтьор Донецк са на полуфинал за Лига Европа
Снимка: БГНЕС

Севиля и Шахтьор Донецк се класираха за полуфиналите на Лига Европа, след като победиха съответно Уувърхямптън и Базел.

Испанците се наложиха с 1:0 над англичаните с победен гол на Лукас Окампос в 88-ата минута. Тази среща се игра на стадиона на Дуисбург в Германия.

Преди това Уувс профука дузпа, след като Раул Хименес не успя да преодолее Ясин Буну. Така Севиля си осигури място на полуфиналите на турнира, където ще срещне Манчестър Юнайтед. Двубоят ще бъде на 16 август, неделя, от 22.00 часа.

В последната 1/4-финална среща Шахтьор Донецк разби Базел с 4:1. Срещата се игра на стадиона на Шалке в Гелзенкирхен.

Головете за украинците мушнаха бившият нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш (2), Тайсон (22), Патрик (75-от дузпа) и Додо (88). Почетното попадение за швейцарците вкара Ван Волфсфинкел в добавенето време на мача.

По този начин Шахтьор без проблеми е сред четирите най-добри в Лига Европа и на полуфиналите ще срещне Интер. Двубоят е насрочен за понеделник, 17 август, от 22.00 часа.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Изкефи ме много как играха Шахтьор - тактика, темпо, нападение, надиграване, чудо спаси швейцарците от истински разгром. Това е украинският Миньоро :)
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление вече така се прави футбол,както правят Шахтьор.Купуваш 15 чужденци и това е.Който няма пари няма и бъдеще.
6
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
хахаха тоз от снимката може ли да удари глава с тая възглавница
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕльоменатХаха, игрите за големи. Футбола по естествен път привлича най-слабограмотната част от населението. Спорт за плебеи.
4
1
 
0
 
! Отговори
Deep Zone преди 3 години
Дибала изненадващо за анонимника долу си е бял и радостта му при гол е така наречената "гладиаторска маска".. Коронавирус не само имаше за футбола, но цели три месеца не се играха мачове и затова сега Лига Европа и Шампионска лига се доиграват по никое време без публика..
3
0
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Каза *** с име Страхил примерно. Гледай си модерен балет и не се меси в игрите за големи. Не следи футбол, но знае, че там корона вирус няма. Няма отърва е от тези вегани ***
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм..нещо не разбрах,"дибала"...не ми казвай,че това е име?!Всъщност,не трябва да ме учудва,те великите ви звезди,в последно време,такива са им заглавията-нгобе,гара,дибала,думба-лумба...звучат като тенджера,хвърлена по стълби :)
1
2
 
2
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Ти въобще следиш ли световния футбол преди да говориш глупости? Колко футболисти са заразени вече знаеш ли? Кой е Дибала примерно знаеш ли? За него колкретно се сещам, но са много още. Аман от разбирали.

Спонсорирани публикации