Вече 33 години рекордът на Стефка Костадинова е непобеден

В Рим тя успя да запише резултат от 209 см
30 авг 2020 23:00, Нели Христова
37
Вече 33 години рекордът на Стефка Костадинова е непобеден
Снимка: Instagram

Преди 33 години, на днешния ден (30 август) легендарната Стефка Костадинова успя да запише резултат от 209 см в Рим. Тогава тя стана световна рекордьорка в скока на височина. Такава е и днес. Над 3 десетилетия опитите да бъде надскочена именитата българка са неуспешни.

Стефка Костадинова качи току-що в личния си Insagram следния текст с двете снимки:

"Скъпи колеги, журналисти, скъпи почитатели на спорта, приятели мои. Благодаря за поздравленията. Световният рекорд преди трийсет и три години посветих на България. Имах големия шанс да се състезавам в условията на силна конкуренция. Имах опитни професионалисти до себе си, които съпътстваха с грижи спортното ми израстване. Имах вас, които се гордеехте с мен. Имах семейството си. Имах и имам всичко - отношението ви към мен, благодарна съм."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
Т. Петков преди 3 години
Няма нужда всичко да политизираме. Стефка си е Стефка. Тя е спортистът на България за всички времена, независимо от управляващата партия.
22
20
 
1
 
! Отговори
Геле преди 3 години
Доста хора не признават този световен рекорд, защото след опита летвата подскачаше нагоре-надолу и стюардите побързаха да я закрепят иначе щеше да падне. Клипчето го има в тубата. Стефка със сигурност можеше да скочи 209см и дори и повече, просто не и този опит.
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
след уж демократичните промени българските атлети даже и 2м. немогат да прескочат
20
9
 
7
 
! Отговори
,До 32 преди 3 години
България при ГЕРБ е ТОТАЛЕН феодализъм.
19
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народна Република България - време на абсолютна мизерия, мракобес и властващи комунисти. Всякакви извращения имаше но най голямата подигравка беше "Кореком" - магазин за другарете с долари и марки!!! Ще минат сигурно над 100 години за да се заличи травмата от този индустриален феодализъм както го беше описал един западен икономист!
18
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народна Република България (1944 - 1989) - Златният Век.Години на спортни успехи, постижения и разцвет. Години на прогрес и гордост.Олимпийски златни медали в борбата, вдигането на тежести, леката атлетика, художествената гимнастика.
17
2
 
26
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Имаше ред и дисциплина. Имаше желание на децата да спортуват, имаше и треньори качествени. Когато България излезеше на дадено първенство, всичко останали вече знаеха че конкуренцията ще бъде сериозна, защото България винаги даваше сериозна заявка за титлата. С второ място не се задоволявахме и бяхме претенденти за първото. Затова имаше спортен страх от България, защото всички знаеха че България се явява за първо място и спортистът е много добре подготвен. А сега-ММА тренираме и се бием по улицит
16
1
 
21
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Разбира се не всички станаха световни и олимпийски шампиони, но поне по 3-4 човека от спорт имаше. Спомнете си за борбата, за леката и тежка атлетика, за гимнастиката - спортна и художествена, за плуването... от всеки спорт, имахме олимпийци, излезли точно от спортните училища. Имаше желание и имаше бази за тренировка. По цял ден си в училището. Сутрин учиш до 10. После от 10 до 12 тренираш. Обядваш, 1 час почивка и в 13 часа си отново на училище. След това от 16 до 18 ч. тренировка.
15
3
 
6
 
! Отговори
Братя Уйлямс преди 3 години
Ние двете сме чисти,не зобим! Нашето са природни дадености,тате е здравеняк,мама също! Затова и двете сме здравенячки!
14
4
 
25
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Велика атлетка. 33 години непобедена. Само да ви кажа. Ще минат още 33 години и все още на най-горната летва ще пише Стефка Костадинова (България)Плюете времето преди 89-та, но тогава имахме училища за професори и спортни у-ща за спортисти. Храната и пансиона бяха безплатни за учащите там. И това до завършването им. След това отиваха в спортни академии. След това вече бяха световно известни и рекордьори. Имаше диспансери, където се следеше здравословното състояние. А сега, какво имаме? Нищо....
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-модерните анаболи - тези, които още не са влезли в "черния списък", са американски.Който не си ги купува, е аут, т.е става "черна овца", както се случи с руските спортисти, примери бол.Наща как се е промъкнала не знам, но им сви шайбите за десетилетия. Абе супер добра си беше - Евала...
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Краварите ги зобят д най модернипестициди,само и само да рипнат повече.Но за сега не успяват.Други еднинаправиха подло финиш старт,та даподобрят рекорда на бягане с препят-ствия, на Йорданка Донкова.Много гибоде,че не е кравария или каквото там.Даже един льо,xman поиска да сеанулират рекорди.
11
2
 
18
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Като поставиш световен рекорд, непречупен 33г, тогава коментирай, Узунчо.
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази информация как бих могъл да ползвам?
9
17
 
8
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Абе то кой не може с акъл да направи нещо рипа или става физкултурник. Та и тая така.аз кат са ме гонили по градините кви огради съм прескачал...
8
5
 
28
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
При другарят Живков бяха поставени много рекорди!!! Един от тях е цената на тока-1,6 ст .за квч!Сега подобен рекорд е немислим!
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроатлантик жендъриге не могат да скачат, комунистимеските рекорди са непобедими Бай Тошо е създавал рекордьори ЕС създаде прости кърджалийски тетки и калинки.
6
3
 
16
 
! Отговори
Да, 12 преди 3 години
Високият скок е страхотна техника и концентрация + физически данни !
5
2
 
23
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Лесно е зад компа. Другите кобили не са зобили по-малко, даже повече, а пък наща с майсторлък ги отсвири всичките без да я "хванат" - и така 33г.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво и как да зобиш на висок скок това не е бягане или вдигане на тежести.