Вече 33 години рекордът на Стефка Костадинова е непобеден

В Рим тя успя да запише резултат от 209 см
30 авг 2020 23:00, Нели Христова
37
Вече 33 години рекордът на Стефка Костадинова е непобеден
Снимка: Instagram

Преди 33 години, на днешния ден (30 август) легендарната Стефка Костадинова успя да запише резултат от 209 см в Рим. Тогава тя стана световна рекордьорка в скока на височина. Такава е и днес. Над 3 десетилетия опитите да бъде надскочена именитата българка са неуспешни.

Стефка Костадинова качи току-що в личния си Insagram следния текст с двете снимки:

"Скъпи колеги, журналисти, скъпи почитатели на спорта, приятели мои. Благодаря за поздравленията. Световният рекорд преди трийсет и три години посветих на България. Имах големия шанс да се състезавам в условията на силна конкуренция. Имах опитни професионалисти до себе си, които съпътстваха с грижи спортното ми израстване. Имах вас, които се гордеехте с мен. Имах семейството си. Имах и имам всичко - отношението ви към мен, благодарна съм."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
24
 
4
 
! Отговори
Пурко2020 преди 3 години
Що обиждаш, Ва? Голямият спорт е бизнес на биолозите-химици. Постоянно има скандали, даже вече не се впечатляваме. Някой спортове са по-близо до нискобюджетна драма даже. И каква гордост е, че е скочила. Той и Левски е скочил, но .... Това е по-скоро нейн личен успех и рекорд, но чак национална гордост, хм??
2
10
 
36
 
! Отговори
до 3 и 4 преди 3 години
Пурковци, това е национална гордост. Всеки по света още върти глобуса и търси България или въвежда в търсачките името България, но вие не сте българи, най-вероятно сте комунисти - те нямат родина
1
6
 
41
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Голема...Ненадмината.. Евала баце!