Майчинството добавяло класа към играта на Цвети Пиронкова

Успехите на родната тенисистка бяха малко очаквани, заяви Пресиян Коев
18

За първи път в кариерата си българката Цветана Пирокова е на четвъртфинал на турнира US Open. В битка за полуфиналите тя ще се изправи срещу бившата номер 1 в света и носителка на 23 титли от Големия шлем - Серина Уилямс.

В 19:00 часа българско време мачът ще започне. Самият форум в женската му част беше наречен "Турнирът на майките", тъй като част от участничките също имат деца.

Още по темата
Бившият спортен директор на Федерацията по тенис Пресиян Коев коментира в "България сутрин", че успехите на Цвети са били малко очаквани.

"Когато загуби мачбол в последения сет срещу Ализе Корни, много хора си казаха, че това е краят. Точно там тя извади резервен резервоар с гориво. Човешките възможности не знаят предел и майчинството добавя класа към играта на Цвети", категоричен бе той.

По думите му благодарение на защитения ранкинг Цвети има възможност да играе 3 години след последния си турнир. "На корта ще играят 3 майки. Физическо е предизвикателство, но чисто ментално, казва го и Пиронкова, това ти дава нова енергия", заяви Коев пред Bulgaria ON AIR.

Бившият спортен директор на Федерацията по тенис бе категоричен, че за да може един спортист да играе на такова ниво, лишенията са изключително големи.

Според него в следващия мач Цвети физически няма да бъде най-добрата си форма, но това на 100% важи и за Серина.

"Ние трябва да знаем, че Цвети има всички предпоставки за добро представяне. При Серина има психологически товар - големия рекорд, който тя гони", каза още Коев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Тъжен преди 3 години
Гледам мача, зарадвах се на победата в първия сет, но после Серина започна направо да гази нашето момиче! Въпреки това трябва да сме горди, все пак в мъжкия тенис е по-трудно!П.п. Мача още не е свършил но се вижда, че Цвети няма шанс.
9
1
 
2
 
! Отговори
тенис профи преди 3 години
Еми значи Григорчо е време да стане татко за да спре да губи на корта.
8
0
 
4
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Феновете на тениса с нетърпение очакваме този мач. Дано Фортуна е с нашето Цвети и й помогне да се справи с борещата за 24- ти шлем Биг мама! С теб сме, Цвете наше!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да е жива и здрава Цвети и да победи за нейна и наша радост!
6
9
 
2
 
! Отговори
Костадинова преди 3 години
Моят рекорд в скок височина е недостижим и до днес. Малко , след като родих....може би защото не могат да изследват дали съм взела допинг?
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление тази чернокожа годзила няма спиране. Те анаболите не прощават дръж се Цвети с теб сме
4
16
 
1
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Серина ще омете филибарската пръчка за час и половина както омете хасковлията извън терена и народа ще пие мастика и ще въздиша по отминали времена
3
2
 
18
 
! Отговори
хехе преди 3 години
Успех на ЦВЕТИ !Дано ни зарадва и тази вечер ! УСПЕХ !
2
1
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"Красавицата срещу звяра" - такъв ще бъде този мач !!!Но сигур ще ме баннат !!!
1
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом това е начина заплодете го и Гришу белким придобие отново класа.

Спонсорирани публикации