Павел Върба няма да води Лудогорец срещу ЦСКА

Станислав Генчев ще е временно треньор на разградчани
18 сеп 2020 11:01, Красимир Ангелов
3
Павел Върба няма да води Лудогорец срещу ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Чешкият специалист Павел Върба няма да води "Лудогорец" в дербито с ЦСКА в неделя от 20:30 часа на "Българска армия". Мястото му временно ще бъде заето от Станислав Генчев.

Младият специалист, който е помощник на Павел Върба, ще заеме мястото на чеха, който е в болница. Както е известно, в сряда Върба бе приет по спешност в русенско лечебно заведение, тъй като има съдови проблеми, пише "Мач Телеграф".

Още по темата
Той ще е поне седмица под лекарско наблюдение, като ще се нуждае от пълна почивка. Точно заради това срещу ЦСКА "Лудогорец" ще бъде воден от Генчев, както и от другия асистент на Върба – Зденек Бечка. Най-рано чехът може да започне да води тренировките другата сряда и евентуално да подготви "орлите" за двубоя с "Берое". Последната дума обаче ще имат лекарите.

За Генчев не е нещо ново да ръководи "Лудогорец". През миналия август той смени Стойчо Стоев и постигна наистина значими неща до края на 2019 година – класиране в групите на Лига Европа, излизане от тях след победи над ЦСКА (Москва) с 5:1 и "Ференцварош" с 3:0, както и първо място в Първа лига на полусезона.

Генчев няма загуба като треньор в България, като единствените му два поражения са от "Еспаньол" в турнира Лига Европа – 0:1 и 0:6.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Николай Николай, това резюме подхожда повече за уводна лекция в БАН или поне НСА отколкото за коментар във форум :)
1
0
 
0
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Да се надяваме, че играчите на Лудогорец ще си спестят подходите, които водят до показване на картони, защото почти винаги последните са предвестник на неблагоприятни резултати, а и недобре синхронизирана игра между отделните звена и състезатели като цяло. За съжаление все още отборът не е овладял съвременните подходи изискващи да се играе много интензивно през цялото времетраене на всяка среща. От тези опорни пунктове произтичат и притесненията ми за представянето на *** в близко бъдеще.

Спонсорирани публикации