Как да създадем свои залози и да печелим от тях?

Водещите букмейкъри предлагат "Създай залог" в bet365
Обновена: 23 сеп 2020 10:43 | 23 сеп 2020 10:34, Анисия Иванова
Как да създадем свои залози и да печелим от тях?

Минавало ли ви е през ума как можете да залагате на различни показатели от едно и също събитие и да печелите от това при успешна прогноза? Е, тази възможност вече се предлага от водещите букмейкъри и става все по-предпочитана от играчите. Ще я намерите под името „Създай залог” в bet365, Build a Bet в англоезичните платформи или подобни наименования. Синонимът на този вид залог използва буквалната транскрипция от английски – бет-билдър. А принципът на действие е лесен за разбиране.

Какво представлява един бет-билдър?

Опростено казано, това е комбиниране на два или повече пазара в рамките на едно и също събитие, било то футболен мач, тенис двубой, моторно състезание или друго. Или представено по друг начин – това е оформяне на своеобразна колонка само в рамките на една среща или надпревара. Най-често, разбира се, опцията за създаване на собствен залог се предлага за футболни мачове.

Вероятно сте попадали на предложения от рода „Заложи за победа на Ювентус срещу Дженоа с над 3,5 гола в мача” или пък „Спечели при коефициент 3,50 за комбо и двата отбора да отбележат в дербито Ливърпул – Манчестър Юнайтед с гол на Мохамед Салах по всяко време”. За нещо подобно става дума при бет-билдъра. Избирате от налични пазари, предлагани от букмейкъра за конкретен мач. Комбинирате ги и получавате акумулиран коефициент за конфигурацията. На теория би трябвало да ги подредите и в една колонка, но когато два или повече пазара са в рамките на една среща, сайтът за залагане обикновено не го позволява. Но пък дава възможност за създаване на залог с линк в менюто на самия двубой.

Колко пазара могат да се комбинират?

Минимумът винаги е два. Максималният брой пазари варира в зависимост от букмейкъра и конкретното събитие, като най-често таванът е 5 или 6 включени опции в бет-билдъра. Колкото повече са те, толкова повече се увеличава и потенциалната възвръщаемост. Но както е добре известно от множествените залози, колкото повече срещи наредим в една колонка, толкова по-голяма е и вероятността за неуспех.

А един бет-билдър е печеливш, само когато за всички включени в него пазари са направени успешни предвиждания. Да кажем, че си избираме мача Атлетико Мадрид – Севиля и посочваме следните опции:

1. Двоен шанс 1Х
2. Двата отбора да отбележат – Да
3. Най-резултатно полувреме – Второ

Срещата завършва 2:1, като резултатът на почивката е 1:1. Това означава, че условията в точка 1 и точка 2 са изпълнени, но това в точка 3 не е правилно предвидено. Независимо, че са познати два от трите пазара, залогът е губещ.

Комбинирането на опции винаги носи повече рискове от сингъл прогнозата, тъй като и неизвестните, които се решават, са по-голям брой. Но пък бет-билдърът дава шанс да се обединят пазари с ниски коефициенти, които при акумулирането да оформят по-апетитна възвръщаемост за играчите. Освен това за игра със „Създай залог” минимумът за сумата, която букмейкърът изисква, е същият както за стандартното предвиждане. Това обяснява защо тази вид залог става все по-търсен от любителите на спортните прогнози.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от

Спонсорирани публикации