Ливърпул мина и през Арсенал в дербито на "Анфийлд"

Шампионите тотално доминираха и победиха с 3:1
29 сеп 2020 08:53, Красимир Ангелов
7
Ливърпул мина и през Арсенал в дербито на "Анфийлд"
Снимка: БГНЕС

Ливърпул надигра Арсенал и го победи с 3:1 в дербито на третия кръг в английската Висша лига, играно на стадион "Анфийлд".

Шампионите изиграха много силно първо полувреме, в което тотално доминираха (10:1 удара и 70% владеене на топката), но Александър Лаказет изведе "артилеристите" напред след груба грешка на Анди Робъртсън.

Садио Мане обаче набързо изравни, а след това самият Робъртсън се реваншира за гафа и прати топката в мрежата на гостите.

След почивката Арсенал също имаше своите възможности, но превъзходството на домакините се запази и в 88-ата минута новото попълнение Диого Жота сложи точка на спора с дебютно попадение за "червените" в първенството.

Това беше 61-и пореден двубой, в който Ливърпул е непобеден на своя стадион в шампионата, като за този период от време воденият от Юрген Клоп отбор е постигнал цели 50 победи.

Така първенецът Ливърпул събра максимален актив от девет точки и се качи на второ място, докато Арсенал е пети с шест пункта.

Подробности за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
real red преди 3 години
Артилерист ли е, не ми го обаждайте
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не говотим Лено колко е некадърен.
3
1
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
До 1Приятел аз съм фен на Пул, но Арсенал имаха 2 100 процентови гола, но Лаказет ги пропиля.Мачът можеше да иде и в Арсенал, но се радвам за трите точки. Когато нямаш психика за големи мачове е така. Притеснява ме детинските грешки в защита вече кой ли мач
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хха Арсенал можеха да вкарат поне 3-4 гола брутални пропуски на Лакзет сам срещу вратаря.Просто някои хора трябва да си тръгнат от Емирейтс.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арсенал не можаха да мръднат от собствената си половина след като вкараха гол. Ливърпул после ги направиха на две стотинки. Много добре тактически изигран мач от тяхна страна.

Спонсорирани публикации