5 ползи от ежедневните лицеви опори

Стимулира се метаболизма
2
5 ползи от ежедневните лицеви опори
Снимка: Istock

Добре познатите лицеви опори не са упражнение само за мъже. Те са много по-полезни и за дамите, отколкото предполагате. Удобни са, защото на практика можете да ги правите навсякъде. Не ви е нужно фитнес оборудване, за да ги изпълните. Можете да контролирате натоварването, като ги модифицирате според индивидуалните си особености и желаните цели, които искате да постигнете. Разнообразните варианти на лицевите опори са изключително полезни и могат да променят тялото ви в много положителна посока.

Какво се случва с тялото, ако правите лицеви опори всеки ден?

Стресът се намалява

Лицевите опори не са просто силово упражнение. Натоварването, което те упражняват върху мускулите, намалява стреса и напрежението в тялото ви, като по този начин ви карат да се чувствате релаксирани и енергични. Изпълнението на лицеви опори увеличава насищането на мускулите с кислород, което предизвиква освобождаване на ендорфини. Ендорфините подобряват настроението и се борят с хормоните на стреса.

Ще подобрите концентрацията си

Изпълнението на лицеви опори всеки ден подобрява паметта, концентрацията и способността да боравите бързо и точно с информацията в мозъка ви. Това се дължи на намаляването на стреса, който блокира много паметови процеси в мозъка. Колкото по-малко стрес се натрупва в тялото, толкова по-бистър ще е умът ви и ще сте готови за всякакви предизвикателства.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: фитнесспортотслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основната полза е за ортопедите и рехабилитаторите в по-зряла възраст.