БФС с молба към Борисов: Не спирайте футбола!

От Бояна изправиха отворено писмо до държавата
24 ное 2020 14:24, Красимир Ангелов
53
БФС с молба към Борисов: Не спирайте футбола!
Снимка: БГНЕС

Изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно - предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември, да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Още по темата
Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на коронавирус, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол, пишат от БФС.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.

С подобна молба до Борисов се обявиха още няколко спортни централи у нас, сред които тази по волейбол и лека атлетика.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Тези нещастници са . преди 2 месеца
сбъркали получателя. Трябваше да изпратят прошение до арменския поп, а не до бея от Банкя !
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То футбол няма в България. Как да спрат нещо, което е спряло преди 20 години?
48
0
 
6
 
! Отговори
Жуто преди 2 месеца
Що футбола е жизненоважен за нацията ли!
Или просто алкохолиците и наркозависими бг футболисти ще им спре кранчето!!!
Палячовци !!!
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То до март май месец има много време да се гътнат треньорите и някои играчи, но от тумора БФС спасение няма.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това значело да получиш от умрял писмо.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България няма футбол.

Няма български футболисти.
Затова няма и национален отбор.
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не спирайте българския футбол.Направо го закрийте.
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно така, затворете училищата, но футбола и заведенията оставете. После не се чудете когато утре новата младеж няма никакви способности, а само пие бира, чуди се откъде какви пари да откградне, понеже няма способности да ги спечели честно и се бие по улиците заради този или онзи отбор. RIP BULGARIA.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно неадекватни БФС, абсолютно безочие, наглост граничеща с престъпление. В БГ отдавна няма футбол и ръководители за истинската футболна игра. "Футболистите" не показват никаква мотивация и желание за игра, да не говорим за резултати. Няма радост за окото на зритела, няма тръпка. Отменени са редица срещи. И все пак не желаят спиране. За какво ли, сещам се само за едно-ЧЕРНО ТОТО. Не спиране за вас, а затвор.
41
6
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
Пичове обикалял съм с години по стадионите!Плюехме си във вратовете,лееше се кръв,юмруци това онова,но вирус не можеш да прихванеш!Не натрапваите психозата си стоите по пантофки до жените си!Искам пак да съм на стадиона
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той си е за спиране и без друго, направо да се закриват и БФС-та и всичките сбирщини
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В ИТАЛИЯ ТРЪГНА ЕПИДЕМИЯТА ОТ ФУТБОЛНИТЕ МАЧОВЕ !ПОСЛЕ ОТИДОХА В ИСПАНИЯ ЗА СЛЕДВАЩАТА СРЕЩА И СТАНА МАЗАЛО!КОГАТО ОТЛОЖИХА КАРАНТИНАТА 2 ТОЧКА -позволява се посещение на гробищни паркове! Стотици бяха погребани служебно и близките не им знаеха гроба.БЕЗ ТОВА УДОВОЛСТВИЕ НЯМА ДА УМРЕМ! ХАЙДЕ ДА СИ ТРЕНИРАТ , ЧЕ БЕЗ ТОВА КЪДЕТО ИДАТ ВСЕ ПАДАТ!ИМАТ НУЖДА ОТ ТРЕНИРОВКИ!
38
1
 
7
 
! Отговори
Боко Кримката преди 2 месеца
Няма да спирам футбола само ще намаля играчите на 4-ма от всеки отбор и ще пусна публика от по 5 човека на сектор. Съдията ще спазва социална дистанция като ще отсъжда нарушенията гледайки мача от монитор. След всяко изваждане на топката извън терен тя ще бъде дезинфекцирана и върната обратно в игра ми казва тук Кунчев.
37
0
 
13
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Да направят изключение за тях, след това и други ще поискат да не ги затварят и накрая ще се окаже, че никакво затваряне за никого няма да е смислено.
36
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Ами да пратят отворено писмо до вируса на короната, да не заразява по стадионите!
35
1
 
20
 
! Отговори
да бе! преди 2 месеца
а бе тези луди ли са!? какво да спират!? то футболът умря в БГ-то много отдавна! няма такъв. има само финансови интереси на групичка хора! не разбират ли, че стават източник на зараза с тези стадиони, в които всеки плюе и крещи на другите в лицата!?
34
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
че то футбол в България нема, тези инвалиди не знам кой ги титулува "футболисти". Преди 60г. махленският футбол е бил на по-високо ниво..
33
0
 
20
 
! Отговори
истина преди 2 месеца
Ако спрат футбола заради пандемията, трябва да отворят чалга заведенията. Там футболистите ще поддържат форма. В чалга заведенията изразходват повече енергия от
колкото на футБОЛНИЯ мач.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами то имали такова животно - футбол в България?
Верно бе забравих,че наскоро разкостихме футболният колос Гибралтар!
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
и без това голяма част от футболистите са заразени, не разбирам бфс какво иска

Спонсорирани публикации