Кралев доволен от мерките: Добро решение за родните спортисти

С ваксината много състезания ще могат да се проведат, смята спортният министър
18 дек 2020 22:36, Красимир Ангелов
8
Кралев доволен от мерките: Добро решение за родните спортисти
Снимка: БГНЕС

Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 години и картотекирани състезатели под 18 годишна възраст. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Българското национално радио.

Той коментира новите разпоредби, касаещи спортните мероприятия, които бяха разписани в заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Още по темата
"Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги и по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани ще могат да участват активно в тренировъчния процес", заяви министър Кралев.

Той допълни, че в индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19.

"След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент", допълни Красен Кралев.

Спортният министър призова към спазване на мерките по време на провеждането на спортни мероприятия.

"Разрешението за провеждане на тренировки не означава, че бдителността и отговорността трябва да бъдат намалени, а напротив. Мерките, които бяха наложени, макар и плавно, дават резултат. Призовавам всички състезатели и особено родителите на по-младите спортисти да подходят отговорно, да се грижат за своето здраве, за здравето на околните и да спазват противоепидемичните мерки, които всяка една федерация е приела с наше одобрение и е наложила за спазване", каза Кралев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
Браво, министър Кралев!Благодарим!
4
2
 
1
 
! Отговори
Само питам до 6 преди 3 години
Да не те е таковал, че знаеш?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крал, крал, недокрал.
2
2
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Кралев кога го каза това?В почивката между две яки хапвания и едно шумно уригване ли)))
1
1
 
16
 
! Отговори
Мен преди 3 години
А ти какво общо имаш със спорта?

Спонсорирани публикации