Едмонд Назарян с равносметка за пътя към олимпийската мечта

Шампионът ни по борба с оценка за 2020 година пред Bulgaria ON AIR
29 дек 2020 09:30, Красимир Ангелов
1

Най-успешният български борец през 2020 г. - Едмонд Назарян, направи своята равносметка за годината. Пред Моника Симеонова европейският шампион говори за амбициите, мечтите си и най-голямата цел - олимпийска титла от Токио.

За него "не мога" не съществува, а още при дебюта си на Европейското първенство за мъже той завоюва златен медал в категория до 55 кг.

"Отидох да направя мъжки борби, да не се отказвам. Всяка една среща видях, че ми се получава. Надвих много добри борци там, направих сензация. Много хора бяха в шок и не очакваха как ще направя това нещо. Важен е много характерът, който имаш - това е 70-80% от битката. Тренировките също са много важни", сподели Едмонд пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Пандемията и контузия, която талантливият ни борец е получил през лятото, го лишават от участие на малкото състезания, които се проведоха през годината. Във времето, в което е далеч от тепиха, Еди и треньорите му решават в коя категория той да атакува златото на Олимпийските игри в Токио.

"Почивал съм и съм мислил как да се върна на тепиха, как да почна да тренирам. Сега съм 65 кг, но мисля до Олимпиадата да сваля на 60. Знаем, че това е категорията, гоним тази категория. Чакам тази Олимпиада, искам да се боря", категоричен е младият ни шампион.

Признава, че му тежи отговорността като син на големия шампион Армен Назарян.

"Той е шампион и всички ме сравняват. Казват "трябва да минеш баща си, успехите му". Това за мен е още по-голяма мотивация. Първо искам само веднъж да взема олимпийското злато, след това вече целта ми ще е да го мина", казва още Едмонд.

Споделя, че майка му е по-чувствителна и повече се вълнува по време на схватките му. В същото време успява да го успокои преди битките на тепиха.

Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари