Станимир Стоилов поема Лудогорец, обявяват новината до дни

53-годишният специалист със солидна заплата
30 дек 2020 09:55, Красимир Ангелов
11
Станимир Стоилов поема Лудогорец, обявяват новината до дни
Снимка: БГНЕС

Лудогорец хвърли истинска бомба в края на 2020 година. Разградчани успяха да постигнат споразумение със Станимир Стоилов, който поема отбора след Нова година.

Назначението ще бъде обявено още днес или най-късно в първите дни на 2021-а. Преговорите между двете страни бяха доста дълги, но в крайна сметка те са стигнали до ръкостискане.

Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатеният треньор у нас - при това с разлика от сегашните наставници в елита. Според "Тема Спорт", 53-годишният специалист ще полуава приблизително по 1 млн. евро на година.

Това е била сумата, под която Стоилов не е пожелал да падне. И в крайна сметка собствениците на "орлите" са се съгласили да му я плащат.

Контрактът ще бъде за 2,5 или 3,5 сезона. Именно неговият срок е последното нещо, което трябва да се уточни, преди договорът да бъде подписан, а след това входиран и в деловодството на БФС.

Стоилов е искан от доста време от Лудогорец, но досега отбиваше атаките на разградчани, въпреки примамливите им оферти. Явно обаче дългото стоене в листата на безработните е накарало Мъри най-накрая да поеме шампионите.

По-рано тази година той отново бе канен на "Хювефарма Арена" - след уволнението на Павел Върба. Тогава обаче треньорът отказа. Всъщност преди назначението на чешкият треньор в самия край на 2019 година кандидатурата на Стоилов отново бе актуална, но двете страни и тогава не се разбраха.

За последно Мъри бе селекционер на Казахстан. Той водеше представителния тим на бившата съветска република от март 2018-а до януари 2019-а. Интересното е, че там годишното му възнаграждение бе същото, което сега ще получава в Разград.

Преди да води националите на Казахстан, Стоилов направи име в страната с Астана. С този тим завоюва безпрецедентните 4 поредни шампионски титли и вкара отбора за първи път в историята на местния футбол в групите на Шампионската лига.

Освен това, с Астана специалистът два пъти игра в груповата фаза на Лига Европа и два пъти достигна до 1/16-финалите в тази надпревара.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако бяха взели ЯСЕН ПЕТРОВ млад с модерни разбирания треньор щеше да им свърши много по добра работа и в пъти им излиза по евтино ама така е един път като се заплетеш в неудачите си започваш да бъркаш здраво и трудно се излиза на правилният път с МЪРИ забатачването ще стане още по голямо ПАЖИВЬОМ УВИДИМ както казват руснаците
7
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 3 години
Гелираният каза, че футболистите вземат такива суми, защото добавената им стойност е голяма, т.е. носят приходи. Вярно учил си много, но колко приход носиш на болницата?
6
0
 
9
 
! Отговори
pich преди 3 години
Мдааа, ритнитопковец който може да свърже цели две изречения, ще получава 1М евро годишно, медицинска сестра или доктор, от които в момента има нужда и спасяват животи, ще получава да речем цели 24-30К лева годишно ... Сбъркан свят, заслужаваме си всички неволи и несгоди ....
5
0
 
5
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Бомба щеше да е ако ставаше въпрос за Мауриньо,Гуардиола или Клоп!!!А това си е направо кьорфишек!!!
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми вие нали вече я съобщихте,значи няма да е новина...до дни.
3
0
 
22
 
! Отговори
Лудогорско пиво преди 3 години
До преди месеци С.Стоилов коментираше ,че парите не били важни а най вече база за развитие и цели .Сега когато поседя без работа 7-8 месеца се оказа ,че 1млн са си 1млн от където и да ги погледнеш и не били без значение .Честито на Лудогорец с назначението а на Стоилов да свиква с освиркването му на армията и герена
2
3
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Много...важна новина,направо са бях...притеснил за Делиорманския отбор.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъди пак ще помпа говедарите

Спонсорирани публикации