Българските следи в покер индустрията

20 яну 2021 10:54, Александър Попов
Българските следи в покер индустрията

Покерът е игра, в която всеки може да играе с картите или със своя характер. През годините в хода на развитие, играта е успяла да излъчи някои специални разновидности и да спечели вниманието на милиони почитатели, които да опитат късмета си. В това отношение не трябва да забравяме, че родните играчи са оставили българската следа, а от миналата година спокойно можем да добавим още едно специално име в секцията с големите играчи.

Мнозина най-вероятно са обърнали внимание на Стоян Маданжиев и неговата голяма победа в Световните Серии по покер, които се проведоха в онлайн платформата. Българинът успя да инкасира печалба от 3 904 685 долара, влизайки в светлината на прожекторите като една от най-големите изненади за 2020 г. Преди това родният играч имаше значително по-скромни участия и винаги напускаше турнирите с по-скромни парични награди. И докато той остава един от най-актуалните и успешни играчи през миналата година, трябва да обърнем внимание и на Димитър Данчев. Към този момент това е най-успешният български покер играч на всички времена, инкасирайки печалби от 4 124 839 долара. Третият българин в класацията на най-успешните е Огнян Димов с печалба от 2 215 356 долара.

Какво трябва да ни говорят тези печалби?

На първо място трябва да знаем, че това са играчи, които са успели да натрупат опит и да усетят пулса на игра. Постиженията не са се случили за една вечер и не трябва да забравяме, че точно в света на покера нито една победа не е случайна. Разбира се, големите победи и цифровото им отражение винаги са мотивирали много почитатели да се включат в забавлението и да пробват късмета си.

Не трябва да забравяме, че някои от най-големите величия са стартирали своята кариера случайно, най-често с помощта на различните онлайн платформи. През последните години забелязахме експанзията на bet 365 българия като един от водещите оператори със специална покер секция, позволяваща на родните играчи да трупат не само опит, но и да се изправят срещу играчи от цял свят. Именно това разнообразие се отразява положително за изграждането на стратегия и профил на всеки играч и в този ред на мисли трябва да обърнем вниманието на следващото важно изискване за победа – уникалността на всеки играч. Всеки професионалист би споделил точно това, колкото и книги да бъдат прочетени, колкото и срещи да се изиграят, никога не сме видели всичко от покера.

Спокойно можем да видим, че един от прохождащите играчи в родното покер общество е Христиан Панчев, който е успял да спечели едва 2084 долара. С оглед на есенцията на играта, нито един играч не е неуспешен или слаб, понякога е необходимо правилното раздаване, правилното поведение пред останалите и когато се приложи всичко това – следват по-сериозните финансови успехи. И най-важното е, че винаги можем да открием достатъчно виртуални маси, достъп до онлайн турнири и разнообразни игри, с които да трупаме опит.

В миналото това предизвикателство беше значително по-ограничено, но днес всеки може спокойно да се възползва от мобилно приложение, подготвено специално за покер, с което една цяла необятна вселена да се разкрие пред нас. Благодарение на новите мобилни технологии, всеки начинаещ може да се изправи срещу родните звезди, които посочихме в горните редове, както и срещу някои по-известни личности от спортната и звездната сцена. Покерът е игра за всеки и само онези играчи, които търсят истинската тръпка от риска, могат да се насладят смело на това предизвикателство. Най-важното е, че тук нито един играч не трупа само победи, шансът винаги ще изиграе своята роля, а и много малко играчи правят чудеса след първото сядане на маса – била тя реална и виртуална.

Можем да очакваме и бъдещи изяви, както и добавянето на нови играчи от България, покерът е световна игра, в която различното поведение, непознатите стратегии и по-дръзката игра, могат да се отплатят много сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: покер
Още от