Порто удари слаб Ювентус, но се пропука в края

"Драконите" спечелиха първия мач с 2:1
18 фев 2021 09:23, Красимир Ангелов
10
Порто удари слаб Ювентус, но се пропука в края
Снимка: БГНЕС

Порто постигна голяма победа в Шампионска лига, след като за първи път в историята си надделя над италианския Ювентус.

На своя стадион "До Драгао" "драконите" се наложиха с 2:1, но могат да съжаляват, че в края първия 1/8-финален мач се пропукаха, след като Федерико Киеза (83‘) вкара.

Преди това домакините имаха отлична преднина с голове още в първите секунди на двете полувремена. Те бяха дело съответно на Мехди Тареми и Муса Марега.

И до попадението на Киеза не се виждаше как Юве ще успее да намали пасива си, но гостите все пак стигнаха до важния гол, който може да се окаже много важен за реванша на Ботуша на 9 март.

В другия мач от снощи Борусия Дортмунд излъга Севиля с 3:2 като гост в първи осминафинален сблъсък в Шампионската лига, игран на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

Момчетата на Хулен Лопетеги стартираха ударно и откриха още в седмата минута чрез Сусо. Вестфалци не изглеждаха опасни, но точният кинжален изстрел на Махмуд Дахуд не само изравни резултата, но и вдъхна вяра в редиците на гостите.

До почивката над всички беше младата голова машина Ерлинг Халанд, изригнал с две попадение. Норвежецът първо вкара след солова акция и двойно подаване с Джейдън Санчо, а след това и при пробив на Марко Ройс.

В 84-ата минута Люк де Йонг върна надеждите на своите, които бяха в серия от 9 поредни победи във всички турнири преди този мач. За нещо повече обаче нямаше време.

Реваншът е на 9 март на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Всичко за снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си фен на Милан си гледай отбора как изпуска Скудетото, какво влизаш да храниш Роналдо, дето твоят отбор не е играл от 10 години в Шампионската лига. Май ти си комплексара.
4
2
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Теб още май те боли дупката от Мбапе, щом така нападаш Роналдо. Кажи сега, какво е усещането след 2:8 и сега 1:4 ?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роналдо направи каквото можа, няколко добри пасове и дрибъл, но не получи никакви топки от халфовете, накрая имаше 100% дузпа, но съдията не я даде. Като цяло много слаб Ювентус и заслужена загуба.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гела отново не пропусна да ревне за дузпичка накрая
1
1
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Ювентус взе това което му трябва ..гол при тази тяхна игра.