Радослав Панталеев се класира за полуфинал в кат. до 91 кг

Спортният министър проследи двубоите от третия ден на купа "Странджа"
1
Радослав Панталеев се класира за полуфинал в кат. до 91 кг
Снимка: Министерство на спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проследи двубоите от вечерната сесия в третия ден на боксовия турнир за Купа “Странджа”. Най-голям интерес предизвика второто излизане на ринга на Радослав Панталеев в категория до 91 кг.

Бронзовият медалист от Световното първенство в Екатеринбург (Русия) през 2019 г. се класира за полуфиналите след успех с неединодушно съдийско решение над Сагиндик Тогамбай (Казахстан). За място на финала Панталеев ще спори с Уилфред Флорентин (Франция).

След срещата спортният министър поздрави Радослав за успеха и му пожела да триумфира в края на турнира.

Кубинецът с български паспорт Йордан Ернандес отпадна след поражение с пълно съдийско единодушие от арменеца Гюрген Хованисян, съобщиха от спортното министерство.

Другите ни двама представители във вечерната сесия от третия ден на турнира също загубиха своите срещи. Кирил Русинов (63 кг) и Кристиян Николов (81 кг) напуснаха надпреварата. Русинов допусна поражение с неединодушно решение на съдиите от руснака Илия Попов, а Николов загуби от узбека Дилшодбек Рузметов.

Утре (25.02) интересните срещи от надпреварата с българско участие продължават като сред нашите представители са Даниел Асенов, Станимира Петрова и Стойка Кръстева. Българската федерация по бокс е осигурила излъчване на живо, тъй като заради наложените противоепидемични мерки зрители в зала “София” не се допускат. Сесиите са от 14.00 и 18.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 3 години
Странджата е турнир по аматьорски бокс а тея на снимката са професионалисти.Само казвам....