Лекарят на плувците: 200% е сигурно, че знаят какво приемат

Приемат хранителни добавки, каза д-р Любомир Петров
25 фев 2021 10:11, Анисия Иванова
22

Това, което приемат националите ни по плуване, не са лекарства, а хранителни добави. Не следим дали ги изпиват, когато им ги дадем. А те знаят какво пият. Това заяви лекарят на националния ни отбор по плуване д-р Любомир Петров в интервю за "България сутрин".

Той коментира скандала с тримата ни плувци, хванати с допинг. Момчетата настояват, че нямат представа какви медикаменти са приемали по време на тренировките.

Още по темата

"Има комплекс от възстановителни мероприятия. Това не са лекарства, това са хранителни добавки - вещества, които присъстват свободно в организма", обясни д-р Петров.

По думите му таблетките за деня не били 36, както по-рано казаха плувците, а били 33. Лекарят на отбора посочи още, че има възможност и външни лица да влязат във въпросното помещение, както и че е възможно да се сложи нещо в храната.

"200% е сигурно, че състезателите знаят какво приемат. Имам състезатели, които винаги следят. След като получат чашите, могат да ги изпият, могат и да не ги изпият. Много от състезателите пият и допълнителни неща, което не е добре. С никого от състезателите не съм бил в конфликт. Те много добре знаят какво пият, въпреки че никога не са проявявали голям интерес, което е жалко, но е нормално, понеже са много заети с тренировки и училище", подчерта лекарят на отбора пред Bulgaria ON AIR.

За появилата се информация, че д-р Петров е бил замесен и в друг допинг скандал - във Федерацията по гребане, той беше категоричен, че чува това за първи път и докато е бил там, положителни допинг проби не е имало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
0
 
! Отговори
някой преди 3 години
200% е сигурно колко са лицемерни всички тези т.нар. "лекари"!!!Същите са като тези, които ни слагат хомота с оправдание заради пандемията!!!Казват ти: "Ти не си лекар, не разбираш, слагай маска, слагай противогаз, крий се под кревата, ваксинирай се, чипирай се и не питай много много щото аз имам десет дипломи а ти нямаш!"По същия арогантен начин дават на спортистите чашки да пият нещо с обяснението "Пий и не питай какво пиеш!"Знам го защото познавам спортисти, това е истината!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерили - пържола от кон (хранителна добавка)
18
3
 
5
 
! Отговори
Спортен лекар преди 3 години
Ало,Петров!! Момчетата " знаели"!! Ха ха ха ха!! А КОЙ ако не ти ги е снабдил със " Станозолола"?? А в гребането?? Ами там има само ЕДИН състезател на ниво и той е под контрола на сем. Нейкови??
17
2
 
3
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО Е, преди 3 години
че са тествани само състезатели, чийто личен треньор не е треньорът на националния отбор.
16
4
 
5
 
! Отговори
101 преди 3 години
В твоя случай 100% и 200% са едно и също. Ти си им дал хапчетата на момчета и то от неграмотност.
15
5
 
3
 
! Отговори
Четвъртък преди 3 години
Или взимаш или довиждане. Така ли е докторе, имат избор, не са им нарушени правата.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, не знаели горките момченца ?! Ай сиктир ! Колкото и нацепените батки по фитнесите не взимат нищо... Ай сиктир. Тия не заслужават да защитават националния флаг. Да си поемат достойно наказанието. Ай сиктир с тия вече
13
4
 
9
 
! Отговори
123 преди 3 години
Да бе, момчетата сами си съсипаха живота.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само шаха ако верно е спорт няма допинг. Добре, че и на ваще герои футболягите не им правят тестове - там парите са най-много и всички са на зоб.
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 или 33 хапчета в чашка без опаковките. Как точно могат да знаят какви са? По вида ли ще ги разпознаят, че са нормални добавки? И кой носи отговорност за това, че "всеки може да влезе и да постави каквото си иска"? Не само уволнение, трябва да ги разследват как се организират мероприятията и тренировките и да ги съдят за липсата на контрол и за причинените щети.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аахахха .... А едно време в спротното, как беше. Лятото си пораснал с 2-3 санта, а от септември до декмври растеш със 5-6, качваш 7-8 кила мускулна маса и всяка сутрин като станеш, бягаш 16 километра, все едно са разходка в парка??!А зимната, като се прибереш вкъщи, падат 5 кила веднага, а всичко става маалако по-трудно. И след като се върнеш за една седмица си пушка пак!Ем ... хранта в стола баце, ко да ти кажа!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В това ръководство едни други си противоречат. Поне като лъжат да си уеднаквяват версиите!
8
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво нелепо обяснение. Всеки можел да добави хапче в чашките им, тъй като достъпа до помещението бил свободен, или да изсипе във храната им.Този доктор е с двата крака вътре. Видно е така както се оправдава с тези нелепи приказки. Да накажат федерацията за две години и сменят треньора, доктора и ръководство. Къде е отговорността на шуробаджанащината.
7
2
 
16
 
! Отговори
Бай Колю преди 3 години
Спортът се е комерсиализал, което изражда идеята, да се спортува за здраве. Ама кой ли съм а, за да се размисли над мнението ми?
6
3
 
21
 
! Отговори
... преди 3 години
:)))))))))))))))))))))))))))) 33 - 36 - 40 ХАПА на ден, аз се съмнявам, че и тоя доктор ЗНАЕ, точно какви са тия хапове! Но сега казва, че е сигурен, че плувците знаели! Ай сиктир!
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата работа както с щангистите на Абаджиев. Докторите и треньорите никога нищо не знаят, само дето ги карат да гълтат по една шепа стимуланти. Затвор трябва за такива.
4
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че знаят. Нали като се друсаш с допинги, трябва да спазваш специални режими на хранене, иначе моеш да се гътнеш. Тия плувчета искат да натопят ръководството. Даже според мен лекаря и треньорите може и да не са знаели за наркоманите
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станозолола пък не виждам с какво ще им помогне, а още повече, че е известен от 80-те. Вече селски хитринки на тестовете не вървят.Има някаква нищожно вероятност да е бил сложен без да бъде описан на опаковкатав някоя добавка,но това говори за некомпетентност на хората, които ги избират въпросните добавки.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжльо, Вас ви компрометираха вече. Не се опитвайте да стоварите вината върху децата.Трябва ли в националните медии да гостуват още видни спортисти да ви вдигнат кирливите завеси та хубаво да види обществото за какво става дума? А ако прокуратурата прояви интерес?Признайте се за виновни и не отричайте
1
9
 
12
 
! Отговори
Норге преди 3 години
Следя скандала от самото му начало. Гледах и въпросните плувци в изявленията им по Тв и имам своя версия за случилото се. Така наречената Стромба е много популярна сред младите момчета, които искат бързо да натрупат мускулна маса. Подозирам, че съвсем осъзнато са взели препарата, но някой е пропуснал да им каже, че това е стероид, който стои в организма с месеци. Сами са се нас.рали,а сега се чудят как да излязат от ситуацията. Просто са си още "рибки". Грешките на младостта!

Спонсорирани публикации