16 последващи силни труса в Гърция, два са над 5 по Рихтер

Вижте видео как се тресе в съседката ни
Обновена: 3 мар 2021 14:04 | 3 мар 2021 14:02, Александър Попов
36

Земетресение с магнитуд 5.9 по Рихтер разтресе по обед Гърция, чиято сила по-късно бе поправена на 6.3 по Рихтер. Има и разрушени стари сгради, както и такива със сериозни пукнатини.

Епицентърът е на 22 км от Лариса. То бе усетено и у нас по високите етажи в София, както и в Кърджали.

Само в рамките на няколко часа последваха нови 15 труса, като два от тях са били с магнитуд 5 и 5.1 по Рихтер. Последният е от 13:49, силата му е 4.5 по Рихтер.

Вижте как се люлее земята в южната ни съседка във видеoто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: гърцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде поне с природата не си правете шеги, че тя от шеги не разбира! Молете се да живеете в блокове дето съседа не е решил да направи от 20 квадрата 5 стаен апартамент, че тогава сте го закъсали! Бог да пази България!Бъдете здрави!
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балканско парти "Друс друс дибидюс" се е заформило - Хърватия, Румъния, Гърция.
5
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За нас опасно земетресение е от вранча. В далечната 1977 година Вранча разстресе цяла БГ. Паднаха блокове в Свищов и убиха стотици семейства под развалините. Молете се да не се повтори Вранчанското земетресение че ще я втасаме.
4
17
 
45
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Д.р.и.с.льо малолетен ,явно не си преживявал земетресение за да пишеш тези глупотевини.Усещането за безпомощност и страхът,особенно по високите етажи са ужасяващи.Това не е шоу млади хлапако , както си го представя вашето милениум поколение,а страашно преживяване.А ние възрастните помним кошмара на Вранча и тогава храбреци , герои и интернет нямаше .Имаше само супер уплашени ,пострадали и затрупани хора !!
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без майтап. По това време 12:16 с приятелката ми правехме секс и нищо не усетихме, от новините разбрахме. 11 етаж, София.
2
1
 
41
 
! Отговори
До долния преди 3 години
За всяка паднала панелка ще има по 20 паднали блока ново строителство. Нямаш си на представа колко е зле качеството и как се претупват строежите, само и само инвеститора да изкара максимална печалба. Наблюденията ми са от строителство в уж елитни квартали. В крайните може и да е по-зле.
1
37
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, ***! Време е да разтресе и тук и да слизате с шембаците пред панелката да се надлъгвате колко е здрава и кой какво земетресение е преживял. Ама не той, ами на леля му на стринка й, на сестра й един прЕател бил във външния *** по време на земетресението във Вранча!Прочее, панелките ви падат при 6.1-6.3 максимум, защото сте бутали да усвоявате 1м2 тераса в кухня.