Изграждат уникална за България лекоатлетическа писта в Стара Загора

Министър Красен Кралев посети града
13
Изграждат уникална за България лекоатлетическа писта в Стара Загора
Снимка: Община Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на спортните клубове в Стара Загора. По време на срещата той обясни, че в града ще бъде изградена първата по рода си тренировъчна лекоатлетическа писта в комбинация между шамот и тартан.

"До момента в България няма изградено съоръжение с такава комбинация. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителен период и за любители на бягането, тъй като е по-мек и щади краката“, обясни Кралев.

Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн.лева. Проектът включва още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за специфичната настилка. Изцяло ще бъде обновено ел.захранването за необходимите уреди на поливната система. 

"Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата", обясни още той, като подчерта, че това ще даде възможност, заедно с ремонтираната писта на стадион "Берое", да стане прекрасен спортен комплекс.

Зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова уточни, че ремонтните дейности не са стартирали към момента, заради подадена жалба в КЗК от една от фирмите, участвали в обществената поръчка.

Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се подкрепя и допълни, че във Второ ОУ „П.Р.Славейков“  ще бъде изграден физкултурен салон и припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала "Арена Стара Загора".

Участие в срещата взе и министрите на образованието Красимир Вълчев и на икономиката Лъчезар Борисов. Вълчев бе категоричен, че е важно да се инвестира в спортните бази, защото това допринася за здравето на младежите.
.


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А, има ли кой да тича по златната пистата за 1,1млн?!
10
2
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
Не бъркай Стара Загора с Пловдив, !
9
0
 
7
 
! Отговори
От бореца преди 1 месец
Ссс виня и спорт -.!.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най работещия министър ..джобовете ми са пълни с медали и раздава,раздава,но пък мълчи упорито за по повод федерецията по плуване )
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да дойде в клуба по парашутизъм да скочи с парашут.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой пясъчник за скок в пясък няма ли да построят тоя да иде да се фотне в пясъчника.
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тез милиони дето ги закопават в нищото защо не направят нещо дето да работят хората и да произвеждат за общото благо?Закопават милиони..половината ще ги откраднат...да бягат там двама трима безделника!Ех що не сте в Китай,досега да бяхте обесени по площадите!
4
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стара Загора е град на роми и пенсионери кой ще спортува всичко се прави за комисионни явно кмета има интерес от строителство но безмислени неща
3
4
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
И гладни измършавели скелети ли ще бягат по таз световна чутовна писта бе¿То само до писти ни е!На гол тумбак чифте пищови
2
1
 
13
 
! Отговори
Бай Ганя преди 1 месец
Бързам за да си взема 50% ресто.
Инак, не мога да живея!
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А награди дасе ли?