Томова е на първи полуфинал в турнир в Богота

Втората ни ракета записа три победи на турнира до момента
3
Томова е на първи полуфинал в турнир в Богота
Снимка: БГНЕС

Виктория Томова продължава с блестящото си представяне на турнира на червени кортове от сериите WТА 250 в Богота (Колумбия) с награден фонд 235 238 долара. Българката постигна трета поредна победа и се класира за полуфиналите, съобщи БГНЕС.

Томова се наложи над № 171 в световната ранглиста Нуриа Парисас Диас от Испания с 5-7, 6-2, 6-4. Срещата продължи 2 часа и 26 минути.

Така Томова се класира за първи път в кариерата си на полуфинал в турнир от сериите WТА.

Преди този мач Вики елиминира германката Ана Лена Фридзам, която е номер 125 в световната ранглиста и № 123 в света Яфан Уан от Китай.

За място на полуфиналите Томова ще играе срещу №93 в света Тамара Зиданшек от Словения.

Българката започна добре срещата и поведе с 3-1, но загуби следващите четири гейма за 3-4. При 5-6 Томова отрази два сетбола на собствен сервис, но при третата си възможност Диас затвори сета в своя полза. Вики доминира от началото на втората част и поведе с 5-2. Българката загуби следващите два гейма, но успя да изравни сетовете след 6-2.

Третата решителна част започна блестящо за Томова – 3-0. Испанката проби и намали изоставането си, но Вики отговори с рибрейк за 4-1. Нашето момиче взе подаването си и поведе с 5-1. Диас успя да вземе следващите три гейма и да намали на 5-4. При този резултат Томова сервира за спечелване на мача и от втората си възможност затвори срещата в своя полза.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Виктория Томова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Истината та преди 3 години
Давай Вики Успехи
1
1
 
2
 
! Отговори
Смач преди 3 години
На кортовете в Колумбия, линиите са доста дебели, нищо не се знае.