Домбровскис: Въпреки кризата може да въведете еврото през 2024 г.

България все още има работа по плана за възстановяване, заяви той
58
Домбровскис: Въпреки кризата може да въведете еврото през 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Въпреки последиците от кризата и политическата ситуация в България, България може да въведе еврото през 2024 г., заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис пред БНР.

Още по темата
"Процесът по присъединяването вече е започнат, ако критериите от Маастрихт и допълнителните ангажименти, свързани с подготовката, бъдат спазени, 2024 година е реалистична", каза той.

България все още има работа по плана за възстановяване, преди да го представи в Брюксел. По думите му държава, която изпрати своя план след края на април, ще получи пари най-рано през есента.

"Този процес вече е в ход. Решение на българските власти е кога планът за възстановяване ще бъде предаден на Европейската комисия за одобрение. Със сигурност има още работа по документа, особено в частта за постигане на зелените цели. Социалното включване също е въпрос, по който трябва да бъде постигнат напредък. Дали планът ще бъде подобрен и предаден сега, или от новото правителство, е въпрос към българските власти", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
По коментарите под статията за еврото, които са против въвеждането му в България, ще разберете за какво идва на власт Слави-Дългия. Неговата цел е да отмести държавата от курса и по линия на НАТО и Европейски съюз, за да я прилапа пак Русия.А избирателите му са тези, които плюят по силна Европа и паричната и система. За Русия силна Европа не е добра.
46
1
 
8
 
! Отговори
Лъжи преди 3 години
Я да се махаш с това измислено евро.не го искаме.в германия партията която иска излизане от EU набира сила а наште се бутат за евро .наистина няма такава държава .и ние мълчим и мърморим на маса.не на еврото.задръжте си го .
45
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Г-ин Домбровскис,ПП Герб "отмъщава"на Народа ни като не внесе Плана...знаете,че имахме избори...нямаме Правителство,Парламент все още и срока е убийствено кратък...България е лоялен съюзник...не се гаврете с животите на Народа ми обслужвайки..."приятели"...те не са ваши приятели...имат само офшорни...не се оплакваме...сами избираме приятелите си...само искренни и почтенни с...Народа ни!!!
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32 Никой неможе, да ти даде гаранция, да не бъдеш уволнен, да получаваш заплата, която не заслужаваш, особено, ако не си квалифициран за това работно място, не работиш качествено и закъснявам за работа. Ако си в болнични, всяка седмица по 3 дена.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека Тошко Йорданов, който е срамът на Класическата гимназия и СУ, да излезе и с "прекрасния" си български език, правилното си произношение и поведение, с неповторимата си харизма и аристократично излъчване, които има, да натири, пардон, да обясни интелигентно, на бившите управляващи, къде са грешили и как е трябвало, да управляват.
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите, които искат да напуснат ЕС могат още днес да го направят, като си купят билет за Москва и откажат да се върнат. Доколкото си спомням, там ще им предложат уютно място в лагер за бежанци. Които не желаят в Русия, могат да изберат Турция. На добър път и стойте по-далеч от ЕС.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 Всичко, което е лошо за България е добре за Русия и Сърбия.България остава в ЕС, не желаем, да носим железни коронки в устата, да чакаме за работни визи в ЕС, да ни забраняват да пътуваме на запад, да учим и работим там, да ни пращат на фронта, да избиваме мирни украинци, заради агресивна Русия.
40
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 Всичко, което е лошо за България е добре за Русия и Сърбия. България остава в ЕС, не желаем, да носим железни коронки в устата, да чакаме за работни визи в ЕС, да ни забраняват да пътуваме на запад, да учим и работим там, да ни пращат на фронта, да избираме мирни украинци, заради агресивна Русия.
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
42 Я се разкарай, рускосръбски ***! Руските *** напират, да извадят България от ЕС иНАТО. Там сме от 2004-НАТО и от 2007 в ЕС, и това е завинаги. Време беше да свикване.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
37 И за разлика от нашата, гръцката опозиция не изклевети управляващите в Гърция пред Брюксел, които направиха дълга и забогатяха неимоверно много. Затова гърците ще са винаги по-добре от нас, а ние все така бедни.Освен това, няма правителство, което от пост комунистическа страна, като България, с 60 000 руски шпиони, с руската БСП/Радев, с корумпиран съд, да вдигне стандарта й.
37
7
 
9
 
! Отговори
MadSlav преди 3 години
Сега е момента да напускаме ЕС... Нека да се направи референдум кои иска евро и изобщо има ли някой да иска да остава в този съюз.Нека джендърите и муджахидините са си останат в него !!!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Нас "наивтиците" не ни мислете ,по-бедни не можем да станем.Вие "калинките" от хранилката му мислете.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние мислим да напускаме съюза , те за еврозона ни говорят.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ не трябва да помага с нищо на хората от улицата и музикантите от чалгашоуто, нека сами си напишат проекта за развитие, по който са предвидени пари от ЕС, нека сами си актуализират бюджета, защото са обещали високи доходи, нека сами работят по влизането в Еврозоната. Нека им гледаме срама, жалко само, че наивтиците, които са ги избрали, ще станат по-бедни.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работнеската класа състояща се от български емигранти, представяща се за "високообразовани", или изтекли мозъци, които изпращат пари на близките си, направиха грешния избор. Вкараха в парламента купени, необразовани и неморални хора, от улицата...аутсайдери.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция направи 380 млд дълг към ЕС, с подправени доклади към комисията, но й ги опростиха, защото е в Еврозоната и изтъргува падането на блокадата, срещу еврочленството на РСМ, която траншеи 23 години.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми интересно дали клозетачиите и миячите на чинии от запада с по 3000-4000?месечно ще се върнат на територията?И не ми пишете глупости за заплатите, защото в Швейцария са в интернет обявени възнагражденията напр. камериерка между 3900 и 4500CHF!Тъй че му мислете в каква посока ще е изтичането на кадри!
30
4
 
5
 
! Отговори
sentinel преди 3 години
Другари и другарки и всички други, Някой от Вас има ли си на представа какво валутно покритие се съхранява в трезора на БНБ като гаранция за валутния борд? Давам жокер - сумата се изобразява с ОСЕМ цифри. В евро! И сега най-интересната част под формата на въпрос за няколко десетки милиона евро - какво става със сумата-гарант на валутния ни борд след приемането на ойрото в БГ? Правилно - управниците ще имат ПЪЛЕН достъп сумата ... и КОЙ ОТ КЪДЕТО Е!!! Я БарЦелона, я Дубай, я ЮАР...
29
4
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Ако отвориш обявите за работа ще видиш какви глупости си написал/а !!!
28
8
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Бас държа,че не знаеш колко е 10 : 1/2 ,но пък така авторитетно се изказваш по икономически параметри свързани с еврото ,които ако стигнат до ума ти ,той ще откаже да ги възприеме.Говора чисто в цифрово изражение.Ако намесим валутния борд с неговите изисквания и финансови настройки и го сравним с еврото,тогава вече тотално ще издъхнеш.Нямаш представа колко финансова свобода и сигурност е банковия съюз и еврото.А от там плюсовете започват да се изкачват по веригата.