Анди Мъри призова тенисистите да се ваксинират срещу COVID-19

Само така ще се избегне "живота в балони" по време на турнири
27 апр 2021 11:48, Красимир Ангелов
17
Анди Мъри призова тенисистите да се ваксинират срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Тенисистът Анди Мъри сподели, че "няма място за колебание" по отношение на това дали играчите трябва да се ваксинират срещу коронавирус, ако искат да избегнат живота в "балони" по време на турнири.

Ваксинационната програма се разгръща в последните няколко седмици като няколко тенисисти, включително Ашли Барти и Симона Халеп, получиха своите две дози, а ATP и WTA окуражиха играчите да приемат ваксината, когато тя е налична.

Мъжкият тур дори заяви, че ваксинираните тенисисти няма да бъдат вече считани за близки контакти на някой, който е тествал положително за вируса. Новак Джокович сподели по-рано, че се надява ваксината да не стане задължителна за играчите, но Мъри е на противоположно мнение, смятайки, че това е най-доброто решение в бъдеще.

"Не е много забавно да стоиш в "балон". В Маями, например, поглеждаш през прозореца и целият град е напълно отворен, но играчите са очевидно в "балона". Мога да оценя от гледна точка на тенисистите, че това може да е депресиращо”, сподели шотландецът.

И, защото продължава от известно време, изглежда малко уморително. Знам, че за някои от австралийците, те са 9-10 месеца извън родните си места, защото ако се върнат у дома трябва да се карантинират две седмици в хотел. Така че оценявам това, защото е трудно“.

"Ако искаш да избегнеш престоя в "балони" за твърде дълго време, трябва да подкрепяш ваксинацията, защото не можеш просто да кажеш „Не, искаме да живеем просто нормално и не искаме никакви "балони", но не искаме и да се ваксинираме“. Няма място за колебание“, категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е най-глупавият тенесист от цялото си поколение. Преди време четох как в някакво интервю казва, че по време на турнирите и изобщо най-любимото му занимание с приятелката му било на играе електронни игри в хотела и в къщи. Друго не правел.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надменнен Шотландец, никакъв респект, все другите му виновни.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е пълен ***.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъри беше тенисист преди време. Сега, след като му смениха тазобедрената става ,вече е за ТЕЛК по-скоро. Не знам с какъв акъл очаква да се съревновава с млади здрави играчи и защо изобщо продължава ..Най-много да си докара нова операция и бъдещо инвалидизиране. Та вместо да призовава други да се ваксинират, нека да помисли трезво над собственото си здраве и да се откаже докато е време
3
2
 
7
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Първо да направят нормална ваксина от цял вирус, която може да даде пълноценен имунитет а не разни недоразумения.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая-да не бЕга сам по корта??
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя никога не ми се е струвал особено умен.