Байерн Мюнхен има нов треньор, поема ги 33-годишен

Юлиан Нагелсман поема баварците
27 апр 2021 15:16, Красимир Ангелов
16
Байерн Мюнхен има нов треньор, поема ги 33-годишен
Снимка: БГНЕС

Юлиан Нагелсман ще застане начело на Байерн Мюнхен от следващия сезон, като ще замени на поста Ханзи Флик, потвърдиха от пресслужбата на действащия германски и европейски клубен шампион.

33-годишният специалист ще пристигне на "Алианц Арена" от РБ Лайпциг за петгодишен срок, след като Флик, чиито взаимоотношения със спортния директор на баварците Хасан Салихамиджич се влошиха, поиска договорът му с клуба да бъде прекратен.

"Байерн уважи молбата на действащия старши треньор Ханзи Флик да прекрати договора му на 30 юни, 2021, две години по-рано от първоначалната дата на изтичане на контракта", споделиха от клуба в свое изявление.

Нагелсман никога не е криел желанието си да води Байерн, особено след като произхожда от регион Бавария. Миналият сезон той изведе Лайпциг до полуфиналите на Шампионска лига и този сезон неговият тим замести Борусия Дортмунд като основен конкурент на Байерн за шампионската титла.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех му желая !Байерн са симпатичен отбор и заслужават да бъдат уважавани,заради решението им да не участват в Супер Лигата още преди тя да се разпадне !
3
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
И аз съжалявам за Ханзи Флик. Босненеца Салихамичич победи в споровете помежду им. Да пази Господ от балканци! Особено от мюсулмани - балканци.
2
0
 
11
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Желая му успех! Няма да е лошо с по-млад, а и все пак RB Leipzig е доказано добър и уважаван отбор, може да се счете, че има и опит в такъв случай. Заслужава си!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще съжаляват, че не задъържаха хер Флик.

Спонсорирани публикации