Pfizer и BioNTech ще дарят COVID ваксини за Олимпийските игри

Те са за спортисти и придружаващите ги делегации
6
Pfizer и BioNTech ще дарят COVID ваксини за Олимпийските игри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Компаниите Pfizer и BioNTech обявиха в четвъртък, че са подписали договор с Международния олимпийски комитет (МОК) за даряване на тяхната коронавирусна ваксина за подпомагане на имунизирането на спортисти и придружаващите ги делегации в Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио, които трябва да се проведат по-късно това лято.

Съгласно постигнатата сделка Националните олимпийски комитети ще си сътрудничат с Pfizer и BioNTech "за да разберат и да работят за подпомагане справянето с местната нужда от дози ваксини за участие на националните делегации в игрите", като компаниите ще започнат да доставят ваксинационни дози на олимпийските делегати в края на май.

"Tова дарение на ваксини е още един инструмент в нашия набор от мерки, които да помогнат да се проведат Олимпийските и Параолимпийските игри Токио 2020 по безопасен и сигурен начин за всички участници и да се покаже солидарност с нашите любезни японски домакини", коментира президентът на МОК Томас Бах, цитиран от БНР.

Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла също така отбеляза, че "компанията се гордее, че играе роля в предоставянето на ваксини на спортисти и национални олимпийски делегации".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ОлимпиадаваксинаТокио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Антисатанист преди 2 години
Не мерси!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците да дарят и те ваксини. Ще видим невиждани рекорди след това.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От бизнес за 40-50 милиарда на година, с нулева отговорност за създадени трагедии и с нулева проверка за реална ефикасност, и аз бих дарил. И сладолед ще им купя.
3
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА ХУБАВА НОВИНА ЛИ Е
2
6
 
0
 
! Отговори
Явор преди 2 години
Самите спортисти и зрителите трябва да бъдат много благодарни, защото двете компании не бяха длъжни да го правят това. Ще гледаме олимпиада по всяка вероятност, хубаво събитие, интересно. Е, взимат допинг спортистите, но това не прави състезанието по-малко приятно. Трябва да оценяваме това, че ще има кеф за нас. Ще има европейско първенство по футбол. Най-после трябва да проумеем, че миналата година трябваше да отпаднат игрите и европейското, че сега ще ни радват. Да сме благодарни.
1
2
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
"ще дарят COVID ваксини"Ей, обичам го това "новото нормано" :]]Защо няма да ги бодват с астра-зенека?Някога исмисляни ли са повече "ваксини" за друга "болест"?

Спонсорирани публикации