"Левски" с неясно бъдеще

"Сините" - без планиран бюджет за следващата кампания
7 май 2021 20:20, Петя Славова
18
"Левски" с неясно бъдеще
Снимка: Lap.bg

Бъдещето на "Левски" продължава да бъде неясно. През миналата седмица мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че лицензът на отбора е застрашен. Същото посочи и временният треньор Живко Миланов.

В края на миналата година "сините" успяха да покрият доста дългове благодарение на два сключени спонсорски договора. С бивши играчи и служители, на които дължи пари, сключи споразумения за разсрочване.

Именно и периодът за 2020 година касае и получаването на лиценз. Липсата на свежи пари обаче води и до натрупването на нови задължения - играчите не са получавали заплати, както и неплащане на поетите споразумения.

Според регламента на Лицензионната комисия към БФС най-късно на 30 април от "Левски" трябва да са внесли "писмена декларация и публикуване на финансова информация", пише "Тема спорт".

На 11 май е първото заседание за издаване на тапии - на отбори от УЕФА, както и на евентуални евроучастници. Втората дата е 14 май, а третата 19 май. На 21 май е насрочено ново заседание за издаване на лицензи на отборите от efbet Лига. Очаква се тогава да се разглеждат и документите на Левски. Най-късно това може да стане на 25 май, когато за последно ще се гледат документи на отбори от елита.

Ако на някое от тези заседания "сините" не получат лиценз, ще могат да се жалват пред Апелативната комисия. Тя има три дати, на които да гледа казуса - 21 май, 25 май и 28 май.

Получаването на лиценз не е единственият проблем на "Левски". Клубът няма планиран бюджет за следващата кампания, а повечето играчи става свободни агенти. Затова и мъглата на "Герена" е голяма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо да е неясно заради задьлжеия влизат в група - в
14
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Какво прозрение...Да ни е честит новия чорбаджия.Бог да прости "Левски".
13
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цска УМРЕ!!! Левски е отбора на народа, ние ще дадем и последния си залък за ЛЕВСКИ
12
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Е ЦСКА с 16 точки преднина пред Уевски през 2008 ги унижиха за 80000лв. задължения, че не спазвали финансовия феърплей. После ни пратиха гърнетата и с юношите и на пожар събирани футболисти завършихме в челните места. След гърнетата пак беше мъка пак Томов след това В група, но върнахме част от задълженията си. Разделиха феновете с измислени отбори даже имаше чест написано на яките им. Не знам колко е чест да дължиш пари и да не ги връщаш. Е ами кармата си е карма.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕМИ уефски фенчетата пак после да гласуват за Дубаеца!!! И ще си намерят отборчето разформировано и то не щото някой им отмъщава, а щото няма да има кой да удари едно рамо....Всеизвестен факт е, че на изборите преди месец имаше стрикна организация на уефски феновете да гласуват за изруда Божков!!! Ай гласувайте пак.....
10
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 2 години
Аз да попитам левскарите,ковчега пазите ли го? Той попа се спомина ,лека му пръст ,ама поне ковчега да ви влезе в употреба.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми като няма пари защо пак навзе разни чужденци. И с юношите пак щяхме да сме на това място в класирането. Пари на вятъра.
8
0
 
12
 
! Отговори
Zoro преди 2 години
Пирин го изхвърлиха за 200 000 лева. Не за милиони.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко хубаво беше да се присмиваш на ЦСКА преди години. Но съдбата си знае работата.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли мъж под чехъл да оправи Левски?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост футбол няма в Българиякак така такива отбори като ЦСКА, Левски, и Ботев Пловдив да фалирватЦСКА през 2015-та сега и Левски е със не ясно бъдеще Ботев Пловдив също!За 30 години я съсипаха тая държава
4
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха... преди 2 години
Каква"драма"... Запътили са се натам, където неизбежно минаха ЦСКА, Ботев Пд, Локо Пд, Локо Сф и където ще се озоват след краха на безкнижника самите те и делиорманци. Както и Славия, когато Маджо спре мангизите!
3
7
 
6
 
! Отговори
КОЙТО преди 2 години
СЕ Е ХВАНАЛ С БИБИТКО ФАЛИРА. ТИ РАЕВ НАЛИ МУ СЕ СЛАГАШЕ. ТИИ РЕВЛЮТО. ДА ИДВА ЧЕРЕПО.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В"-група и да започват на чисто. Всички трябва да са равни. Стига с тези комунистически трикове. И ЦСКА преди време бяха в подобна позиция.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с олигарси ,милиардери ,милионери.Те са Държавата,там да търсат пари.

Спонсорирани публикации