Федерер напусна "Ролан Гарос" преди мача си утре

Швейцарецът не иска да рискува и да получи контузия
Обновена: 6 юни 2021 20:36 | 6 юни 2021 20:35, Веселина Йорданова
36
Федерер напусна "Ролан Гарос" преди мача си утре
Снимка: БГНЕС

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер се оттегли от участие на Откритото първенство на Франция по тенис преди осминафиналния си мач с италианеца Матео Беретини, който трябваше да се играе утре.

Вчера 39-годишният швейцарец постигна трудна четирисетова победа над германеца Даниел Кьопфер, след което призна, че може и да не продължи участието си в Париж, за да не рискува контузия, тъй като за него това е първи турнир от Големия шлем от близо година и половина насам.

"След консултации с моя екип реших, че трябва да се оттегля от "Ролан Гарос". След две операции на коляното и повече от година рехабилитация за мен е важно да слушам тялото си и да внимавам да не прекаля с натоварването по пътя си към възстановяване. Изключително радостен съм, че успях да изиграя три мача. Няма по-хубаво чувство от това да съм отново на корта", сподели Федерер.

Какво още каза тенисистът, четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Гришо например както чупи по 3-4 ракети на мач, не знам колко котки трябва да заминат за да му наплетат ракетите с котешки черва :)
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tъпо завръщане.Като не може вече тялото защо го мъчи изобщо.Луди за пари и слава.Всякаш не са милионери и известни.А спрете се!
9
1
 
2
 
! Отговори
Тенисмен до 11 преди 2 години
Алоооооу,чети ,бе.Казвам за А.Родик.А на Грот тези 263 км/ч не са официално признати от АТП.Нещо с радарите...
8
1
 
0
 
! Отговори
Тенисмен до 7 преди 2 години
Е,чак пък с 250...А относно Федерер-както казват руснаците- Годьi берут своье
7
1
 
3
 
! Отговори
реалност преди 2 години
до 8 : 1 - разбирач съм щото съм тренирал тенис . 2 - много от сегашните играят с естествена или смесена корда . 3 - няма нужда да си стар за да знаеш и да си гледал мачовете на изброените . 4 - има записи на всички мачове . 5- ако на някой от сегашните дадеш ракетата на някой от изброените , бъди сигурен че ше се смееш много .
6
5
 
0
 
! Отговори
до номер 6 преди 2 години
Разбирач на тениса си ти. Носталгията по твоята младост, те кара да не мислиш трезво, но си слагаш име "реалност", реалността е такава че си стар и тъгуваш. Сега ракетите са карбонови, натегнати на машини със синтетични корди а не от котешки черва, естествено че ще удрят топката с 200.
5
15
 
6
 
! Отговори
реалност преди 2 години
истинския тенис беше по времето на Макенроул , Агаси , Бекер ,Навратилова , Бьорн Борг . сега тия са едни назобани супер милионери удрящи топката с 200 км.
4
1
 
21
 
! Отговори
мдааааа преди 2 години
а преди малко едно рускинче попиля брат уилямс , направо я направи смешна .
3
8
 
11
 
! Отговори
и те така преди 2 години
някой вярва ли че федерер , надал или братя уилямс не зимат хапове ? били проверявани но не са хващани :) е как ше са хващани , нали пълнят кортовете , а това е печалба за организаторите .
2
17
 
8
 
! Отговори
реално преди 2 години
въпреки че падна снощи , германчето го направи смешен тоя федерер .
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егенето си казва думата.