Как изглежда Олимпийското село във време на пандемия?

Вместо място за забавление, тази година то ще бъде място за изолация
21 юни 2021 17:15, Нели Христова
10

Олимпийското село е град в града, построено специално за най-добрите атлети в света. Хиляди спортисти от повече от 200 държави ще живеят в него по време на Олимпийските игри в Токио, приготвяйки се за най-важния момент в спортната си кариера.

Обикновено Олимпийското село е място, където атлетите се забавляват и купонясват. Но тази година, заради COVID-19, ситуацията е по-различна - Олимпийското село е балон, в който ще трябва да се спазват стриктни правила за социална дистанция и дезинфекция. В него спортистите непрекъснато ще бъдат тествани за коронавирус, създадени са и множество медицински кабинети.

В Olympic Village Plaza пък има всичко, от което спортистите ще се нуждаят - кафета, банки, интернет зали, фризьорски салон и много, много други активности. Обикновено това е мястото, където атлетите се запознават едни с други и си общуват. Но този път навсякъде има знаци, които предупреждават, че трябва да се спазва дистанция и да носят маските си.

По-голямата част от японците все още не иска Олимпийските игри да се провеждат. Протест против Токио 2020 бе организиран и в деня, в който Олимпийското село бе представено на широката публика.

В Олимпийското село има 3800 стаи, които ще приютят спортистите. Атлетите ще трябва да споделят стаите си със свои съотборници, което, според здравните експерти, увеличава риска от разпространение на COVID-19. Леглата във всяко помещение са направени от картон, за да могат да бъдат рециклирани. Но опасност от това, олимпийците да се озоват на пода, докато спят, няма, тъй като леглата издържат до 400 кг.

Спортистите ще бъдат тествани за коронавирус всеки ден, а контактите им - проследявани. Ако дадат положителна проба за COVID-19, те ще трябва да отидат в специална клиника вътре в Олимпийското село, където да си направят повторен тест. Ако и той е положителен, те ще бъдат откарани в специален център за изолация извън селото и ще изгубят шанса си да се състезават.

Атлетите са помолени да вечерят и обядват сами в столовата и да я напуснат веднага, щом приключат с хапването. Помещението ще приема половината от капацитета си. Спортистите ще са отделени един от друг с прозрачна преграда. Те ще трябва да почистят мястото, на което са се хранили, веднага след като приключат.

Във фитнеса атлетите ще трябва да носят маските си постоянно. И там те са отделени един от друг от прозрачни бариери.

Стотици милиони е струвало Олимпийското село на Япония. След като Токио 2020 приключи, сградите ще бъдат превърнати в жилищни кооперации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
порко подрисоф преди 2 години
сърните ке си отеват. германки, холандки, рускини, англичанки, французойки всичките ще доят големите сърни шпаги за да се докопат до елексирец и натурален допинг. за щастие ще ударят и много транссексуални от хамерика ама нас това не ни грее много. не останах женки в българия да раждат деца. ко праим.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изглежда като много сгради златен век струпани една до друга.
5
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 2 години
Купува ако са до 2200 евро квадрата
4
0
 
3
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
А в софето и един Златен век не може да се построи. Хубавата новина е накрая на статията. Това, че всичко ще продължи да се ползва занапред, а няма да остане поредният призрачен празен град!
3
2
 
7
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Коя пандемия ? Тази по тв-то ли,а или по новинарските сайтове.
2
3
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
Олимпийско село?? Това си е чисто панелно гето, хаха
1
6
 
0
 
! Отговори
Цвете преди 2 години
Здравейте! Аз съм Живко от Варна ! Може ли да ми помогните да живея истински добре и да си сбъдна мечтите ?

Спонсорирани публикации