Левски и Джо Диксън се разминаха окончателно

Наско Сираков обяви край на преговорите
29 юни 2021 12:14, Александър Попов
91
Левски и Джо Диксън се разминаха окончателно
Снимка: БГНЕС

Левски и потенциалният купувач на клуба Джо Диксън се разминаха окончателно. Англичанинът постави срок до сряда да получи необходимите документи, за да се финализира сделката.

Наско Сираков обаче обяви пред клубния сайт, че преговорите между двете страни се прекратяват.

"Левскари,

Обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам официално, че прекратявам разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции в "Професионален футболен клуб Левски" АД. Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който Левски има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". При съгласие от г-н Диксън и неговите адвокати, съм готов да направя публична цялата кореспонденция, както и разменените между двете страни документи, за да не остане място за спекулации и интерпретации.

През цялото време на преговорите действах повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на "Левски" за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба - как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на "Левски" ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба.

Мнозина биха казали, че съм сгрешил с анонса, който направих на Могилката на 24 май, и ще бъдат прави. Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Рожденият ден на "Левски", искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък - че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз.

Не съм спирал и продължавам да търся възможности за стабилизирането на Левски и в този момент. Не е тайна за никого, че положението е критично. Но аз ще се боря, докато има някаква, макар и малка надежда.

Ваш Наско Сираков", написа босът на "сините".

Всичко за Левски четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Наско Сираковлевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НСПП, май феновете на Левски ще си присвоят фразата, че сигурно им омръзна да ги правят на балами.
64
3
 
1
 
! Отговори
Поздрави! преди 2 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
63
3
 
1
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Насо Акционера като няма пари ,да плати на играчите си,да им пуска щерките си и вехтата гимнастичка.
62
2
 
6
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Закривай и да се свърши тази синя мъка!
61
0
 
5
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
Те лецки на какво вярваха? Надежди говежди са казали хората. Този измамник ми напомня на новоизлюпените бизнесмени от началото на 90-те, както те по онова време лъжеха и мазаха и сваляха звезди пред наивния народ. А тези от стадиона с дългото име почти налапаха въдицата, че ще е като едно време, че парите падат от небето?
60
2
 
3
 
! Отговори
закривай преди 2 години
и да се забрани да се ползва това име за футболен отбор!
59
1
 
1
 
! Отговори
Диксон преди 2 години
дайте пари за чорапе че се скъсааа...
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубава работа , ама българска ...
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След толкова много гонения,след толкова много изцепки със липсващи пари,започвам да си мисля че зад гърба на този шмекер прозира дългата ръка на крадливата ДС. Ако питате феновете на Левски,всички ще ви кажат че не могат да го дишат,но някой постоянно го връща в управата на дружеството.Тоя винаги е стопанисвал държавните имоти,и винаги си е делял кинтите с ,,ортаците в сянка''.Бате Боби и той е в играта.
56
0
 
6
 
! Отговори
То си беше ясно преди 2 години
още отначало, кой гл упак ще нарине пари без да ги компенсира с нещо? Явно този мол развали сделката, човека е искал бизнес да прави, не му трябва клуба.
55
1
 
6
 
! Отговори
най-вероятно преди 2 години
на Раев не му се е отворил паращута да дерибейства за чужда сметка като при Батков!Рано или късно ще излезе информацията,че новите собственици не са искали този тарикат да има нещо общо с бъдещето на отбора. Жалко за Левски и за нас привържениците. Но нима сме очаквали нещо друго от човек комарджия,който два пъти си събува гащите пред феновете на Левски!
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65Е баце какви дъждове ще сипе от зарвора?
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ниско Румен човек ,как можа да повярва на тоя тинейджър --- ***.)
52
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Нишо бе Наско....каквото сабя покаже в края на крайщата има поговорка от Изток а тя гласи....Когато губиш, не знаеш какво печелиш и когато печелиш, не знаеш какво губиш!Това момче което не знае кой е Левски, не би могло да даде това което е нужно!Единственият път е ....да се анализират причините за това положение и ....да се тръгне напред, няма как да се граби и след това с вълшебна пръчица да ....оправим грабежа, не така не става, не се ли мине през страдание и мъки, не става братко!
51
0
 
6
 
! Отговори
на снимкатЪ: преди 2 години
Ироничната усмиФка на бате Насо - Гъ.о , към феновете на "ЛЕВСКИ" .Дали феновете ще дават още и ОЩЕ , ПАРИ ЗА КАЦАТА , КОЯТО Е БЕЗ ДЪНО !Истината е само една , една година в ''Бе'' група , след което всичко си идва на мястото , ама защо се назландисват и чакат да падне нещо от небето !
50
0
 
6
 
! Отговори
какво е положениетУ преди 2 години
За съжаление , крадците в България по всички направления , станаха повече от парите , народа не може по никакъв начин да се добере до тях !
49
0
 
14
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
Златен дъжд за Левски ? Това звучи ... като във филм за възрастни
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диксъна им бил виновен, смех...
47
1
 
15
 
! Отговори
4 преди 2 години
ЦСКА потроши сума ти милиони преди да фалира. И Левски ги троши от доста години и продължава.И едните и другите щяха да направят чудеса с тези пари.И двата гранда не можаха да се приспособят към демокрацията. Не е тайна, че бяха глезените деца на комунизма.
46
1
 
22
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Диксана нали Джизъса го домъкна от някъде? Смятайте за каква у'тайка става за въпрос...