Радев връчи флага за успех на олимпийците в Токио

Вие оставате пример за младите хора, обърна се той към атлетите
29 юни 2021 12:36, Красимир Ангелов
21
Радев връчи флага за успех на олимпийците в Токио

Държавния глава Румен Радев връчи националния флаг на българските олимпийци с пожелания за успех на предстоящите игри в Токио. Това стана на тържествена церемония в президентството.

На събитието присъстваха почти всички български спортисти със спечелени квоти  и част от параолимпийците, които ще ни представят на игрите в японската столица.

"За мен е удоволствие да поздравя българските спортисти със спечелването на квоти за олимпийските игри в Токио. В последните месеци светът преживя много предизвикателства, през това време вие оставахте пример за подражание за младите хора. България е с богати спортни традиции, а олимпийските игри винаги са мост за приятелство. За мен е чест да връча националното знаме на вас - най-достойните, които ще ни представят на олимпиадата", заяви в приветствието си президентът на Република България Румен Радев.

Веднага след това държавния глава връчи националния трикольор в ръцете на председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

"На олимпиадата в Токио ще участваме с около 40 спортисти, очакваме още няколко квоти в атлетиката и плуването. Нашата делегация е сплав от опитни бойци и млади надежди за бъдещето на българския спорт. Независимо кой с какви цели, шансове и мечти заминава, искам да пожелая успех на всичките ни олимпийци. Нека с тях бъде мощният български дух, силните ни традиции, спортният шанс и невероятната подкрепа на нацията. И дано всичко това им помогне да постигнат възможния максимум по олимпийските арени. За да може отново да чуем българския химн и да видим родния флаг развят най-високо. Успех и много победи в Токио, български олимпийци", пожела в изказването си президентът на БОК Стефка Костадинова, като благодари за силната подкрепа, вярата и куража от страна на българската държава.

Ще направим всичко по силите си за да донесем нови поводи за гордост и национално самочувствие,“ обеща капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Симона Дянкова от името на спортистите.

На церемонията присъстваха още Андрей Кузманов – министър на младежта и спорта, Илия Лалов – председател на Българската параолимпийска асоциация, ръководители на федерации, треньори и легендарни шампиони и др.

Олимпиадата в Токио ще продължи от 23 юли до 8 август 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
не виждам рузкия флаг?!Решетников ще му дърпа клепналите уши,а Гундяев ще му посвети 15 минути да му набие канчето,че не трябва да показва това италиано,унгарско знаме на официални събития в Курица не птица!!Рузки,долен Аватар!!
14
2
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
В Швеция където не въведоха *** ограничения и не се дигизираха като индианци с маски от началото на пандемията досега имат общо 14 588 жертви от коронавирус. В България където носим повече от година маски като индианци, КПП-та имаше, локдауни и още един куп дивотии имаме 18 040 жертви от коронавирус. Не броим въобще неродените деца вследвствие на локдауните и обедняването на населението. Не броим и пораженията върху психиката породени от локдауните и маските. Къде е здравия разум? В Швеция
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно е бил флага на Русия.....
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13 А здрав разум ли беше високия ръст на заболеваемост в съответните държави бе ***........ ?
11
3
 
3
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Не разбирам какъв е смисъла да се прави снимка, когато на снимката всички са с маски. Какво да им гледаме? Маските? Анцузите? Добре, че беше тази пандемия та да разберем докъде може да стигне човешката простотия и глупост. И не само в България. На пръсти се броят страните по света като Швеция където запазиха здравия разум.
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Красимире, казва се Президента Радев, това да не ти е приятел да го нарочаш Радев. Само да ти кажа че в САЩ винаги се обръщат като mister President, това е титла и уважение. Нещо което тук племето много мрази да прави
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуративни пируети на Фигуранта, а мълчи за жестоката разруха в армията !
8
5
 
10
 
! Отговори
радеви мъки преди 2 години
зеления чорапогащник не спира да се мъчи да напомня за себе си .
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
olimpiici po stroene na samoleti i korabi ;-)
6
4
 
11
 
! Отговори
мазна фуражка преди 2 години
Ей на такива жалки пионки разчитат руснаците за интересите си тука и навсякъде. Жалки, безсрамни, безполезни ама жадни за власт, типичния профил на комуниста
5
8
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Ами за сега успешно бойкотирахме крадеца Боко. Не го канят в телевизии , никой важен не иска да се снима с него. Може да се вижда само актива от "баби-ГЕРБ"
4
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отличен президет и така трябва да е!
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абре,де е батко бре?-:) Завижда ли на Радев?-:) Сън не спи сигурно а?
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно! Тоя само гледа да си прави реклама на гърба на хората, боли го не го за успехите на България. Ако иска да направи България по успешна, да не се кандидатира за втори мандат. Злобно човече
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално всеки уважаващ себе си професионалист трябва да бойкотира публичните прояви на Фигуранта в знак на протест срещу про-руската и анти-българската му позиция. Иначе пожелаваме на българските олимпийци успешна Олимпиада!