Аржентина победи Бразилия и спечели Копа Америка

В 88-ата мин. Меси пропусна златен шанс за попадение
11 юли 2021 07:28, Елка Василева
11
Аржентина победи Бразилия и спечели Копа Америка
Снимка: БГНЕС

Футболистите на Аржентина победиха състава на Бразилия с 1:0 във финала на Копа Америка с гол на Анхел ди Мария в 22-ата минута.

Истинска латино фиеста с огнен заряд спретнаха отборите на Аржентина и Бразилия пред минимален брой зрители на митичния "Маракана". Очакванията бяха да бъдат допуснати поне 10% от капацитета на 78 хилядния стадион, но утежнената епидемиологична обстановка в Бразилия наложи строги рестрикции и той остана почти празен.

Големият въпрос, който висеше във въздуха, освен името на победителя в тазгодишното издание на турнира, беше дали Лео Меси ще успее да се докосне до това отличие на национално ниво след пропуснати вече три финала – 2007 г. срещу Бразилия и през 2015 и 2016 г. срещу Чили. Като добавка към всичко това остана и сблъсъкът на терена в качеството на съперници на мега звездите на двата отбора – Меси и Неймар, някогашни съотборници в Барселона и известно на всички, добри приятели.

Още в самото начало на мача стана ясно, че нищо няма да бъде пожалено в името на победата и след ясен знак на съдията, че допуска по-твърда игра след премълчаване на явен фаул от страна на Отаменди, на терена настана истинска битка, обагрена с куп жълти картони и за двата отбора, предаде БНР.

Още в 22-ата минута шансът се усмихна на гаучосите в лицето на Анхел ди Мария, който получи топката недалеч от линията на наказателното поле и след кратък контрол стреля неспасяемо за 1:0.

Играта продължи без видимо преимущество на някого от съперниците и с възможности и за двете страни, но без резултат до края на първото полувреме.

Второто полувреме започна с натиск на Аржентина, но в крайна сметка в 52-ата минута Ричарлисон успя да отбележи изравнителен гол, който, обаче беше отменен заради засада, което удвои усилията на малцината зрители да освиркват Меси и съотборниците му.

В края на полувремето Тите опита да промени нещата с подсилване на атаката, а Скалони предвидливо подсили дефанзивната линия в 79-ата минута с Песеа, Гонсалес и Паласиос. В 88-ата Меси пропусна златен шанс да увековечи този финал с попадение. Дадените 5 минути продължение не доведоха до промяна на резултата и Аржентина се окичи с титлата на Америка за първи път от 1993 г., когато Меси е бил едва 6.годишен. Това е и първият трофей с националния отбор в богатата му колекция от клубни трофеи и лични рекорди.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 9 довечера ще има друг удар само че по скромен но пък е сигурна печалбата от арбитража
9
0
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
съгласен на 100 %, но бих добавил, че залагано масово за равен или Брзилия, излиза другия отбор, ден година храни, а кой ли ги гледа вече....., довечераИталия е на 3,10......
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 коеф. за победа на аржентина добър удар
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма работа. 10г немогст да победят никой. Тя Бразилия е толкова смешна...че не знам това дали е успех. Никога не са имали толкова некадърно поколение.
6
9
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Меси пак си остава смешен ,реално тоя турнир се играе всяка година или през година и няма конкуренция в него има 3 отбора дето са силни Бразилия,Аржентина и Уругвай ,които са печелили титлата общо 39 пъти.Не може да се доближи до отборите и качеството на световно или европейско първенство .Боливия,Перу,Ямайка,Хаити,Еквадор ,Парагвай,Венецуела,Мексико,Коста Рика и т.н. все световни сили участват в турнира .Дайте му още една златна топка 20 години се мъчи срещу тези световни колоси все пак хахаха
5
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меси е един ***.Изпусна чист гол като едно ***.После що нямал нищо с Аржентина до вчера.Добре ,че пак Ди Мария е в час.А при тия силни евро тимове да мислиш,че лекето с тоя отбор има шанс за световна титла ,си е диагноза.Роналдо е голмайстор на Евро 2021.
4
4
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
До АнонименКое ве братчед, трите финала за Копа-Америка преди тази титла или финала на световното първенство загубен в продължения 2014 срещу Германия. Нали се сещаш, че в Европа може да си плямпаме колко е велико европейското и тн. Но Световното е най-големият футболен форум и финал на Световно е поне толкова велик, колкото Европейска титла. Така че, полека с Меси и националния отбор. Меси е толкова голям, че това че е играл финал на Световно се смята за провал, от такива псевдо разбирачи.
3
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роналдо това което е направил за Португалия, Меси два живота няма да му стигнат да го постигне с Аржентина. Закривай!
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заслужаваше Меси титла с Аржентина - е направи го ! До година и в Катар ако станат шампиони ще се реши окончателно вечния спор Марадона-Меси. Роналдо не го класирам изобщо там въпреки, че е голяма класа, но таланта е друго нещо !
1
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този държащ купата изглежда е страшен европеец. Нали така аржентинския президент определи нацията си европейска, за разлика от Бразилия които биле от джунглата.

Спонсорирани публикации