Режисьорът на церемонията по откриването на Олимпиадата подаде оставка

Кобаяши се озова в центъра на антисемитски скандал
22 юли 2021 07:49, Ния Христова
15
Режисьорът на церемонията по откриването на Олимпиадата подаде оставка
Снимка: БГНЕС
Директорът и режисьор на церемонията по откриването на летните олимпийски игри в Токио, 48-годишният Кентаро Кобаяши, се озова в центъра на антисемитски скандал, след като бе разкрито, че когато е бил млад и член на комедиен дует, в един от скечовете осмива Холокоста и си позволява антисемитски шеги. 
 
Това съобщи в четвъртък японският вестник Mainichi Shimbun, предаде БГНЕС.
 
В интернет се появи запис на речта на Кобаяши, направен през 1998 година. Кадрите показват как той предлага да "изиграе Холокоста" и хвърля много отрязани на хартия мъже, които олицетворяват жертвите на геноцид. Видеото стана много гледано в японския сегмент на социалните мрежи. Потребители отправиха остри критики.
 
Както по-късно шефът на организационния комитет Сейко Хашимото заяви пред репортери, Кентаро Кобаяши напусна поста си в четвъртък след избухналия скандал.
 
Според нея Кобаяши се извини за думите си преди 30 години и подаде оставка по собствена воля. "Както мнозина посочиха, моите забележки наистина бяха напълно неподходящи. Съжалявам и се извинявам най-дълбоко", прочете Хашимото изявлението на директора.
 
Центърът "Саймън Визентал" (неправителствена организация, която също изучава Холокоста и борбата с антисемитизма) заяви по този повод, че "никой, колкото и талантлив да е, няма право да осмива жертвите на нацисткия геноцид." Японската страна все още не е реагирала официално на последното развитие на събитията.
 
На 19 юли 52-годишният музикант Кейго Оямада, назначен от композитора на церемонията по откриването на Олимпиадата, също подаде оставка. В японските медии се появяват цитати от интервю, което той дава на местно музикално списание през 1994 г. В него Оямада призна, че докато учи в училище, систематично се подиграва на съучениците си с увреждания. Той се засмя, описвайки действията си. В резултат думите на музиканта предизвикаха възмущение сред жителите на Япония, които призоваха той да бъде отстранен от участие в церемонията по откриването на игрите.
 
Това е четвъртият голям скандал, свързан с организаторите на олимпийските игри в Япония. През февруари шефът на организационния комитет Йоширо Мори подаде оставка. Той направи неуместни коментари, че увеличаването на броя на жените в спортните комитети и федерации води до забавяне на техните срещи. 
 
През март творческият директор на игрите Хироши Сасаки също напусна поста си заради предложение за участието на актриса, модел и водещ Наоми Уатанабе в една от стаите по време на церемонията по откриването. Според неговата идея момичето трябвало да слезе от небето под формата на прасе.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак двойни стандарти. Жусуи Абдо има право да осмива и да рисува карикатури, щото било свещена свобода на словото, а Кентаро Кобаяши, колкото и талантлив да е, няма право да осмива.
11
1
 
4
 
! Отговори
муааахахаха! преди 2 години
Весела статийка от начало до край! Отрязани от хартия човечета олицетворяват хартиения холограм... ъъъ.. кост, композитора и той под ножа за политическа некоректност, а накрая неква слиза от небето като прасе... хахаха, много гот. Японците е време да се усетят, че култът към анихилиралите ги американци не води до нищо добро!
10
0
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Ковид и Холокост са синоними. Авторите и на двете са Моисей и Авраам,Мохамед и Меди.
9
0
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Никой не подиграва жертвите на Холокоста,но вече няма ни един ,който да не се гаври с еврейската лъжа,която наричаме Холокост. Защо ли? Защото евреи избиваха евреи и това е вътрешен проблем на евеите. Хитлер,Сталин,Франко,...цяло Гестапо бе водено от евееи,зад които стояха други евреиРотшилд,Рокфелер,Форд... Евреинът Форд бе главен спонсор на евреина Хитлер. Всеки може да провери достоверността на тези факти. Именно Форд ,след края на войната,спонсорира Сталин и приюти военният апарат на Гестапо
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха... в белгия на един карнавал, две кукли с криви носове бяха използвани да изобразят "неонацисти" с успех. Година по-късно, същите две фигури бяха използвани да изобразят евреи - търговци на диаманти... и забраниха карнавала.Демократични ценности.
7
0
 
7
 
! Отговори
по-полека преди 2 години
Не знам дали сте наясно, но японците не искат да се ваксинират и са против изцяло електрическите автомобили. Единствената високо технологична нация, която вероятно разсъждава трезво. В Япония заразените в Ковид са колкото в Израел, където почти цялото население от 8 милиона е ваксинирано, а японците са 130 милиона на територия колкото 3 Българии.... Нещо има малко неясно...
6
1
 
3
 
! Отговори
до Неподходящо преди 2 години
Какво неподходящо има в това хортата да не вярват на тези еврейски приказки на Шехерезада?Защо цял свят трябва да приглася за този измислен "холокост",основната причина поради която захрабиха чужда земя и им "построиха" държава?Оня просто ги е гонил от земите на Германия,защото те са най-голямата напаст,появявала се на земята.Те са били гонени от хиляди години,затова си нямат държава,но тогава имало информ.затъмнение,а през 40-те вече манипулацията е била възможна със снимки,филми и т.н.
5
2
 
1
 
! Отговори
ФатаМоргана преди 2 години
Имат чест хората. Един медиен скандал и си тръгват без много много приказки. Нека по-достойният заеме техния пост.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е безгрешен дори и тези които осъждат другите.
3
1
 
1
 
! Отговори
Rossen Roussinov преди 2 години
:D
2
4
 
6
 
! Отговори
Неподходящо преди 2 години
След тези неподходящи и обидни реплики---подават оставка. А как е в България--след ***, ***, оная от Кърджали------ето това е разликата между България и цивилизацията.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** верно, че тая Наоми Уатанабе прилича на прасе. Какво е виновен човека , че се е угоила толкова?А за еврейската наглост просто нямам думи. Еврейските лобита прокараха закони, че е подсъдно да не се вярва на еврейските лъжи. А сега излиза че те действат и със задна дата от преди 30 години.